Založ si blog

Kedy by mali ľudia vyjsť do ulíc?

Teraz. Presne teraz by mali ľudia vyjsť do ulíc aby vláda Slovenskej republiky odstúpila. Pretože to, čo urobili so zrušením 13-teho dôchodku (*) či obedov pre deti zadarmo je kolosálny volebný podvod na občanoch Slovenskej republiky.

Pretože vláda Igora Matoviča sa dostala na svoje miesto podvodom. Tak, že oklamali ľudí, ktorí im dali hlas vo voľbách.

Pretože vláda Igora Matoviča chudobným berie a bohatým dáva. Pretože vláda Igora Matoviča zobrala dôchodcom, ktorí na Slovensku živoria a dala nenažraným bankám.

Pretože vláda Igora Matoviča, spolu s tou osobou, ktorá okupuje dnes prezidentský palác, pričom v médiách som zachytila, že zároveň potrebuje súkromie na svoj nový vzťah, sú nie schopní zodpovedne spravovať verejné financie a takto opäť zradili občanov Slovenskej republiky.

Žiaľ, títo dôchodcovia už nemajú sily aby mohli ísť do ulíc tak, ako vyšli do ulíc pred dvoma rokmi študenti namiesto toho, aby vtedy sedeli v školských laviciach; v školách, a univerzitách, ktoré majú stále zadarmo, kde nemusia platiť školné. A tým študentom na tom, aby aj tí ľudia, ktorí celý život tvrdo pracovali, aj na to, aby sa za školy a štúdium na univerzitách nemuselo platiť, naopak, aby rodičom týchto detí, ktoré študujú štát platil rodinné prídavky(**), vôbec nezáleží na tom, aby aj títo dôchodcovia mohli dôstojne dožiť svoj život. Lebo keď by im záležalo na tom, aby starí ľudia mohli svoj život dôstojne dožiť, tak by boli dnes v uliciach a žiadali odstúpenie vlády a nové voľby.

Keby prezidentke Slovenskej republiky čo i len troška záležalo na ľuďoch, tak by tento zákon o zrušení 13. dôchodku nepodpísala. Hoci ja som ju vnímala od začiatku tak, že ona bola proti tomu, aby dôchodcovia dostali tento 13. dôchodok. Detto obedy zadarmo pre deti z nevýhodnených rodín.

Aj občania Slovenskej republiky si raz konečne zaslúžia vládu, ktorá ich nezradí.

***

Poznámky:


(*) To, čo schválila Matovičova vláda je nie 13. dôchodok ale Vianočný príspevok.

(**) Len taká malá poznámka. V USA a v ďaľších krajinách napr. Kanada, sa za štúdium na VŠ platí a rodinné prídavky sa vyplácajú len do 18-teho roku života dieťaťa. Tým študentom, ktorí nemajú na štúdium, požičajú, a tieto peniaze musia potom vrátiť aj s úrokmi.

 

+++++

Aktualizovné 15. júl 19:38:

Odkaz pre Vlado-2 z diskusie o 19:42 =>

Keď tomu nerozumieš, tak nepíš do diskusie somariny o tom, ako je to v Kanade. V Kanade napríklad dostali všetci dôchodcovia, ktorí poberajú OAS starobný dôchodok príplatok 300 dolárov kvôli zvýšeným nákladom ohľadne COVID-19. Tí, ktorí poberajú aj GIS formu starobného dôchodku dostali ďaľších 200 dolárov.

A napríklad Toronto Hydro (hlavný dodávateľ elektriny) znížil sadzbu všetkým maloodberateľom elektriny (domácnostiam) za elektrinu počas celej doby, keď ľudia, ktorí môžu, majú zostať doma, kvôli COVID-19.

Inak, prečo opisuješ práve Toronto? Lebo to, čo majú momentálne v Toronte, nemajú asi v iných mestách. V Kanade sú tri úrovne administratívy, každá s vlastnými právomocami, je to tu inak ako na Slovensku. Tu máme mestkú (lokálnu), provinčnú, a federálnu vládu. Príspevok na bývanie, ktorý si opísal v diskusii je hradený z pozemkových daní. Z týchto pozemkových daní je tu financovaná aj polícia, základné a stredné školy, sociálne dávky a zopár ďaľších vecí. (Pozn. Kanada od východu na západ je 5 514 kilometrov, teda päťtisíc päťsto štrnásť kilometrov dlhá a keď je na východe Kanady 4 hodiny po polnoci, vo Vancouvri (západ Kanady) je práve polnoc, teda Kanada má šesť časových pásiem: Newfoundland Daylight, Atlantic Daylight, Central Daylight, Central Standard, Mountain Daylight, a Pacific Daylight.)

Ten “príspevok na bývanie” (v Toronte) je len špeciálna sociálna dávka pre sociálne odkázaných, rozumej pre bezdomovcov, pre tých, ktorí boli vo väzení, možno pre niektorých nových imigrantov, ktorí žiadajú alebo už aj dostali azyl,  skrátka pre tých, ktorí nemajú absolútne nič.

A tí zahraniční študenti študujú v USA  a v Kanade preto, lebo sú tu kvalitné vysoké školy.

 

Odkaz pre pia-amina z diskusie o 19:38 =>

„Blbosti“ trepeš ty, nie ja. Pretože napríklad dôchodkyňa, ktorá si odpracovala takmer 50 rokov na Slovensku (napr. ako moja matka), mala dostať 460 eurs 13. dôchodok a takto dostane o 300 eurs menej. Alebo muž, ktorý odpracoval 44 rokov v ťažkej práci, ktorá kvalifikovala na dôchodok vo vyššej kategórii a má dnes dôchodok okolo 450 eurs dostane namiesto 460 eurs 13. dôchodok iba okolo 200 eurs. Takže netrep somariny. A tie bombastické titulky v novinách dnes o tom, že dôchodcovia dostanú viacej sú iba dôkazom perfidity tejto vlády. Za mojich čias sa ľudia učili v školách aj elementárne počty, nie ako dnes, keď to vyzerá tak, že v základnej aritmetike ale aj v matematickej logike má medzery nielen premiér SR ale aj minister financií SR. Keď je pre teba 300 eurs, citujem ťa, “blbosť”, tak si to nechaj pre seba a nevnucuj túto svoju filozofiu iným.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.