Založ si blog

Ďaľší manipulatívny článok v médiách hlavného prúdu

Vraj 70 percent obetí koronavírusu pochádza iba z piatich krajín. Čo majú spoločné?

Prvé, čo mi udrelo do očí je manipulácia čitateľa publikovaním nepresných informácií. Vraj najviacej nakazených aj mŕtvych na COVID-19, čo je vlastne Wuhan vírus, inak nazývaného niektorými spravodajskými portálmi aj vírus CCP, teda vírus Komunistickej strany Číny, je v Spojených štátoch amerických, teda v USA. V USA je dnes potvrdených jeden milión, 70 tisíc a 32 nakazených s týmto vírusom Made in China. USA oficiálne má viacej ako 328 miliónov obyvateľov. Je síce pravda, že USA majú najviacej potvrdených prípadov nákazy ale autor zamlčal viacej podstatných faktov. A to, že USA má podstatne viacej obyvateľov ako zvyšné 4 krajiny dokopy (Taliansko 60,36 miliónov, Španielsko 46,94 milióna, Francúzsko 66,99 milióna, a UK 66,65 milióna obyvateľov). Druhý veľmi podstatný fakt, ktorý autor článku zamlčal je ten, že USA testujú viacej ako ktorákoľvek iná krajina na svete. Pravdepodobne urobili viacej testov na COVID-19 ako všetky ostatné krajiny na svete dokopy.

V USA je potvrdených okolo 60 tisíc mŕtvych na Wuhan vírus (tzv. COVID-19); posledný údaj, ktorý mám je 63 127 obetí.
V Taliansku je to 28 236 obetí.
V Španielsku je to 24 824 obetí.
Vo Francúzsku je to 24 376.
V UK je to 27 510.
Suma sumárum Taliansko, Španielsko, Francúzsko, a UK dokopy je to 104 976. Teda postatne viacej ako v USA v prepočte na osobu.

Pravda je taká, že keď by Trump neprijal opatrenia, ktoré prijal, napr. zákaz letov z Číny a z Európy, tak by bolo pravdepodobne obetí podstatne viacej. Lenže médiá manipulujú čiteteľov tým, že Trump je zlý a WHO (Svetová zdravotnícka organizácia) sú tí dobrí anjeli, hoci je to celé presne naopak.

***

Autor článku však zamlčal jeden veľmi podstatný fakt ohľadne toho, čo majú všetky tieto krajiny spoločné. A to ten, že do všetkých týchto krajín bol tento vírus zavlečený z Číny a to niekým, kto priletel z Číny. Sú aj ďaľšie fakty, ktoré autor daného článku zamlčal ale o tých sa v dnešnej neslobode nesmie písať a keď by som daný fakt uviedla v tomto blogu, tak mi ho zrušia. Jednoducho niektoré veci sa v dnešnej dobe nesmú ani povedať ani napísať.

***

V tejto súvislosti by som rada poukázala na jedno video, ktoré sem dávam len preto, lebo jeho dĺžka je len 1 minúta a 24 sekúnd. Dané video je výňatok z iného videa sponzorovaného „National Film Board of Canada“, kde daná scéna začína na 57 minúte daného videa. Podstatné na danom videu je osoba, ktorá to hovorí a dokonca sa na tom v závere rehoce, čo hovorí. Hovorí, že v prípade pandémie, môžu nasadiť želiezka ľuďom na ruky, dať im náramky, sledovať ich. Jej citát,

You could track people, put bracelets on their arms.

Osoba, ktorá to hovorí je dnes hlavný hygienik v Kanade a zároveň je členkou 7 člennej komisie Nezávislého dozorného a poradného výboru Svetovej zdravotníckej organizácie pre mimoriadne udalosti v oblasti zdravia. Podľa Rebel News bola aj jednou z tých 15 osôb, ktoré hlasovali 22 či 23. januára 2020 o tom, či vyhlásiť celosvetovú pandémiu. V ten čas Svetová zdravotnícka organizácia pandémiu nevyhlásila napriek tomu, že tento vírus bol roznesený už vtedy vo viacerých krajinách.

Napriek situácii vo Wuhane Svetová zdravotnícka organizácia dňa 10. januára 2020 neodporúčala zastaviť lety z Číny a ani neodporúčala žiadne zdravotné obmedzenia pre cestujúcich z Číny. Z citovaného dokumentu:

International traffic: no restriction recommended”

a ďalej z dokumentu:

WHO does not recommend any specific health measures for travellers. It is generally considered that entry screening offers little benefit, while requiring considerable resources. In case of symptoms suggestive to respiratory illness before, during or after travel, the travellers are encouraged to seek medical attention and share travel history with their health care provider. WHO advises against the application of any travel or trade restrictions on China based on the information currently available on this event.

USA vďaka Donaldovi Trumpovi zastavilo všetky lety z Číny dňa 31. januára 2020 za čo si Trump vyslúžil vraj nadávky, že je vraj xenofób, a rasista.

Dňa 3. februára 2020 generálny riaditeľ Svetovej zdravotníckej organizácie odsúdil Trumpov zákaz letov z Číny do USA.

Theresa Tam (ja osobne mám veľmi veľký problém uveriť, že daná osoba absolvovala medicínu tak jej titul nikdy neuvádzam) povedala 3. februára 2020, vraj, (2:30 daného videa)

“.. about travel bans ….The reason why WHO does not recommend something like this is that in general it may do more harm than good. ..”

a od 3:19 daného videa

“.. the more countries that impacted (sic) means that your border measures will be much less effective and definitely not feasible.”

Theresa Tam tiež povedala, že, citát: (Zákaz cestovania z Číny)

“negatively affect a certain country that’s trying very hard to do its best, can impede whether this country in the future will ever share anything transparently with others … I think the idea is to support China.”

(Zdroj: https://www.lifesitenews.com/news/canadas-top-doctor-leading-pandemic-response-also-works-for-china-controlled-world-health-organization ) Presne v rozpore s tým, čo povedala pred 10 rokmi, citujem ešte raz: “You could track people, put bracelets on their arms.” Nechávam na čitateľa nech si tú scénu pozrie sám a urobí si úsudok sám ohľadne toho, čo sa dnes už napísať nesmie.

Taktiež v tomto videu tvrdila, že nosenie rúšok je nie efektívne proti vírusu. V podstate tvrdila, že nemá zmysel aby nesymtomatickí ľudia nosily rúšky. Niekde na Twitteri som videla pochvalný status na Slovensko a Čechy, kde vraj vďaka tomu, že nosenie rúšok nariadili pomerne skoro sa vírus tak nerozšíril ako v iných krajinách.

V tomto videu  autorka uvádza dôkazy o tom, že táto Theresa Tam, hlavný hygienik Kanady, a členka Nezávislého dozorného a poradného výboru Svetovej zdravotníckej organizácie, vedela už začiatkom januára 2020 o infečnosti Wuhan (COVID-19) vírusu pretože jej to jej podriadení dali do správy.

A keď už sme pri tom, tak napríklad len dnes som narátala 4 lety z Číny len do Toronta (nehľadala som lety do Montrealu, Vancouvru, či do Calgary).

***

Evidentne, členovia Nezávislého dozorného a poradného výboru Svetovej zdravotníckej organizácie veľmi selektívne aplikujú obmedzenia pohybu osôb na zamedzenie šírenia pandémie.

V skutočnosti, namiesto toho aby pandémiu zastavili v jej zárodku, WHO podľa môjho názoru urobila všetko možné aby zaistila rozšírenie sa Wuhan vírusu po celom svete tak, aby zostal trvalo včlenený do ľudskej populácie. Pričom niektorí sa dokonca dajú počuť s tým, že veď ten Wuhan vírus zabíja hlavne starých a tých so slabou imunitou.

Ja sa pýtam, že kam sme sa to vlastne dopracovali? A konštatujem, že nebyť Trumpa, že by to bolo všetko ešte milión krát horšie.

A inak, na Slovensku je to snáď nie až take zlé, čo sa týka Wuhan (COVID-19) vírusu hlavne vďaka tomu, že ešte bývalý premiér Peter Pellegriny a hlavný hygienik Slovenska prijali včas účinné opatrenia bez toho, aby počúvali expertízy niektorých expertiek WHO. Lenže o vzdelaní hlavného hygienika Slovenskej republiky nemám najmenšíe pochybnosti, že ho získal poctivým štúdiom. Na rozdiel od niektorých expertov vo Svetovej zdravotníckej organizácii. Záverom len dodávam, že môj osobný názor je, že Trump urobil správne, keď pozastavil financovanie tejto, podľa môjho názoru, gargantuálne skorumpovanej Svetovej zdravotníckej organizácie. Tragédia je, že na túto gargantuálnu korupciu doplatili mnohí životmi a mnohí ďaľší živobytím. Ale žiadna opodstatnená kritika zodpovedných za tento stav sa nesmie urobiť, lebo (minimálne v Kanade) človeka napadnú slniečkári, že rasizmus, xenofóbia …. Veď čo tam po ľudských životoch, a všetkom ostatnom.

———————————-

Aktualizované pre Milana v diskusii nižšie: Za rozšírenie vírusu je zodpovedná Čína. Ešte raz: Čína. Viacej nieto čo dodať. Mimochodom, na to je viacej dôkazov ale je mimo rámca tohoto blogu ich sem všetky uvádzať.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

Rudolf Schuster

Rudolf Schuster získal Čestné občianstvo Košického samosprávneho kraja

23.04.2024 15:06

Ide o vôbec prvé udelenie takéhoto ocenenia v histórii kraja.

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36, aktualizované: 14:15

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.