Založ si blog

Trump sa na tlačovej konferencii vyhrážal pozastavením finacovania Svetovej zdravotníckej organizácii. Že by sa mohlo ísť o korupciu na najvyššej úrovni v SZO?

Na tlačovej konferencii v utorok večer 7. apríla 2020 kritizoval Donal Trump Svetovú zdravotnícku organizáciu, ďalej len SZO. Po anglicky WHO, čo je acronym z ‘World Health Organization’.

Trump kritizoval SZO lebo vraj zamlčala informácie o koronavíruse COVID-19. Trump argumentoval, že SZO dostáva od USA obrovské množstvá peňazí, a tvrdí, že USA platia najväčšiu časť príjmov SZO. Trump kritizoval tiež SZO za to, že nesúhlasila s jeho uzavretím hraníc s Čínou, keď obmedzil dopravu pre cestujúcich z Číny do USA od dňa 31. januára 2020.

Generálny riaditeľ Svetovej zdravotníckej organizácie Tedros Adhanom Ghebreyesus ešte 3. februára 2020 tvrdil, že takéto reštrikcie zákazu vycestovania z Číny sú vraj neopodstatnené. Tedros Adhanom Ghebreyesus je generálnym riaditeľom SZO od roku 2017.

Trump kritizoval SZO, že nemali pravdu, a že nemali pravdu v mnohých ďaľších veciach. Taktiež skritizoval SZO, že zmeškala príležitosť na zlikvidovanie pandémie. Citát,

“They called it wrong, they called it wrong, they missed the call.”

Trump tiež kritizoval SZO, že akceptuje dáta ohľadne COVID-19 vírusu tak, ako ich Čína reportuje.

Na svojom twitteri o 11:04 doobeda dňa 7. apríla 2020 Trump doslovne napísal toto, citujem:

The W.H.O. really blew it. For some reason, funded largely by the Unites States, yet very China centric. We will be giving that a good look. Fortunately I rejected their advice on keeping our borders open to China early on. Why did they give us such a faulty recommendation?

***

V momente, keď píšem tento blog, John Hopkins Institute uvádza 398 185 potvrdených prípadov nákazy s COVID-19 v USA. Z toho v tejto chvíli je to 12 844 tých, ktorí na túto nákazu už zomreli.

***

Tedros Adhanom Ghebreyesus je generálnym riaditeľom SZO od roku 2017. Je prvým Afričanom v tejto roli, pôvodom z Etiópie, dnes Eritrey, a prvým generálnym riaditeľom SZO, ktorý nie je lekárom. Tedros Adhanom Ghebreyesus je pôvodným povolaním mikrobiológom.

Podľa môjho názoru, v kontexte dnešných udalostí je prinajmenšom zaujímavá informácia z Wikipédie, v súvislosti s voľbou SZO v máji 2017, ohľadne ututlania troch epidémií cholery v Ethiópii v rokoch 2006, 2009, a 2011, ktoré boli údajne nesprávne označované za vodnú hnačku. V týchto rokoch bol Tedros Adhanom Ghebreyesus ministrom zdravotníctva v Etiópii.

Tesne pred týmito voľbami v SZO priniesol NY Times dňa 15. mája 2017 článok “Candidate to Lead the W.H.O. Accused of Covering Up Epidemics , ktorý článok označila Health Policy Watch  za ohováračskú kampaň proti Tedrosovi v čase volieb generálneho tajomníka SZO.

Podľa Wikipédie je politicky Tedros Adhanom Ghebreyesus z Tigray People’s Liberation Front, údajne agresívnej komunistickej strany, ktorá údajne dotovala Tedros Adhanom Ghebreyesus miliónmi dolárov v jeho kandidatúre na post generálneho riaditeľa SZO.

***

7. apríl sa po celom svete oslavuje ako svetový deň zdravia pretože 7. apríl 1948 sa považuje za dátum vzniku Svetovej zdravotníckej organizácie. Tento rok však nie je dôvodom na oslavy ale na zamyslenie sa nad tým, prečo sa Svetová zdravotnícka organizácia viditeľne spreneverila svojej funckii a misii, čoho dôsledkom sú obrovské straty na životoch, a budú ešte stúpať, obrovské množstvo nakazených s COVID-19 a tiež obrovské materiálne škody ako aj nadchádzajúca recesia.

***

A ja si dokonca myslím, že to všetko veľmi smrdí obrovskou a neospravedlniteľnou korupciou na najvyšších miestach v Svetovej zdravotníckej organizáci.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

macron

Svetoví darcovia prisľúbili Sudánu pomoc vo výške dvoch miliárd eur. Už rok tam zúri občianska vojna

15.04.2024 23:46

Macron to oznámil na záver medzinárodnej konferencie v Paríži. Jej cieľom bolo získať podporu pre Sudáncov.

Biden, fiala

USA aj Európa musia aktívne pomáhať Ukrajine, povedal Fiala po stretnutí s Bidenom

15.04.2024 22:25, aktualizované: 16.04.2024 00:20

Biden podľa Fialu opakovane ocenil úlohu Českej republiky v súčasnom svete, okrem iného českú iniciatívu nakúpiť muníciu pre Ukrajinu, aj vzájomné vzťahy.

Trump, súd

Začal sa proces s Trumpom v kauze podplácania pornoherečky. Zatiaľ sa nedarí vybrať porotcov

15.04.2024 22:14, aktualizované: 23:26

Donald Trump sa ako prvý exprezident v dejinách USA postaví pred súd v trestnom konaní.