Založ si blog

Je Úrad vlády Slovenskej republiky nad zákonmi?

V podcaste Dobrého rána denníka SME z 24. októbra 2019 som sa dopočula, že vraj Úrad vlády Slovenskej republiky odmieta sprístupniť zvukovú nahrávku či aspoň zápis z rokovania vlády Ivety Radičovej z januára 2012, keď odvolávali Annu Bubeníkovú z čela Fondu národného majetku Slovenskej republiky s odôvodnením, že vraj rokovania vlády sú zo zákona neverejné.

V prípade Anny Bubeníkovej sú však veľmi závažné podozrenia z korupcie a z prijímania miliónových úplatkov, čo aj v tej dobe boli na Slovensku trestnými činmi veľkého rozsahu. Detto ich krytie či neoznámenie týchto trestných činov bolo aj v tej dobe trestné, ak ma teda pamäť neklame.

Áno, rokovania vlády môžu síce byť neverejné, ale v právnom štáte sa takéto neverejné rokovania nevzťahujú na trestné činy. Pretože v právnom štáte platí, že NEMO EST SUPRA LEGIS, teda, že nikto nie je nad zákonmi. To nikto znamená doslovne nikto. Teda ani Anna Bubeníková, ani Iveta Radičová a jej ministri, a ani Jaroslav Hasčák, keď už sme pri tom. A keď už sme pri tom, nad zákonmi by nemal byť ani súčasný premiér Slovenskej republiky Peter Pellegrini.

Všade existuje legislatíva ohľadne toho, ako a za akých okolností sa majú odtajniť aj tajné dokumenty. Lebo tajné dokumenty prestávajú byť za určitých okolností tajné. Páchanie trestných činov vysoko postavenými politikmi je jeden z tých dôvodov na odtajňovanie takýchto aj tajných dokumentov.

Som toho názoru, že nahrávka z daného rokovania vlády by mala byť sprístupnená verejnosti v celosti. Je to vo verejnom záujme. Lebo pokiaľ sa budú na Slovensku vždy kryť veľké korupčné zločiny a veľké korupčné zločiny politikov obzvlášť, tak sa zo Slovenska nikdy nestane právny štát.

AKTUALIZOVANÉ (24.10.2019, 7:29 SEČ)
„Odvolávanie alebo neodvolávanie Bubeníkovej nie je trestným činom.“ ako píše diskutér v diskusii. (Admin mi zrušil konto, takže nemôžem reagovať inak, asi sa presťahujem na iný portál, kde človeka nemôže bezcharakterne urážať a ohovárať anonym, ako to robili mne tí, ktorí stále akosi majú svoje kontá.) Ale toto je veľmi dôležité, takže reagujem týmto spôsobom:

 

ALE NEOZNÁMENIE TRESTNÉHO ČINU ÚPLATKU JE TRESTNÝM ČINOM.

  Viď  https://www.government.gov.sk/mam-aj-ja-povinnost-oznamit-korupciu/ Citujem,

Je dôležité  vedieť, že trestnoprávnu zodpovednosť má aj ten, kto sa hodnoverným spôsobom dozvedel o spáchaní niektorého z trestných činov korupcie a neoznámil to orgánom činným v trestnom konaní (polícia, prokuratúra, vyšetrovatelia).

AKTUALIZOVANÉ (24.10.2019, 23:41 SEČ):  Viď aj http://www.szcpv.org/19/podanie.html

 

Pýtam sa,

V akom marazme to vlastne žijeme? Ústavný súd SR považuje zhromaždenie dôkazov o závažnej trestnej činnosti za citujem: ‚porušenie práva na súkromie‘ (III. ÚS 490/2015)? To na Slovensku je to tak, že keď niekto nafilmuje / nahrá trestný čin bez súhlasu zločinca, tak tým ten niekto poruší právo na súkromie toho zločinca? To má byť čo? Definíca právneho štátu à la Slovakia? Kde to vlastne v akom marazme žijeme?

 

Pýtam sa, v akom marazme to vlastne žijeme? Generálny prokurátor (Trnka) namiesto toho, aby stíhal tieto trestné činy korupcie obchoduje s danými informáciami(či ‘vydiera’ páchateľa danej trestnej činnosti ako povedal jeden zločinec menom Kočner)? A terajší generálny prokurátor si údajne tiež vypočul túto nahravku a nič? Kde je to peklo, ktoré sľuboval rozpútať? Či to mal na mysli, že chcel rozpútať peklo pre poctivých ľudí dodržujúcich zákony, nie pre zločinocv?

 

PS:

Daný príspevok daného diskutéra som nahlásila, keďže daný komentár odporuje platnému trestnému zákonu Slovenskej republiky, a to konkrétne, že neoznámenie trestného činu úplatku je tiež trestným činom, § 340 Trestného zákona a teda by portál debata.pravda.sk by teda nemal publikovať daný príspevok ak teda platia pravidlá diskusie, ale hlavne  zákony Slovenskej republiky pre všetkých aj na tomto portáli.

 

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:42

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.