Založ si blog

Peter Tóth nezradil nikoho, je to celé naopak

Po prvé, ak Marián Kočner spáchal zločin a Peter Tóth vypovedá o tomto zločine ako svedok v trestnom konaní vedenom proti Mariánovi Kočnerovi, nejedná sa o zradu Mariána Kočnera. Peter Tóth tým, že proti nemu vypovedal na súde nespáchal žiadnu zradu, ako mi to servírují viacerí novinári.

Je to podľa môjho názoru celé naopak.

Ak Marián Kočner spáchal trestný čin alebo trestné činy, je to on, ktorý zradil svojho bývalého priateľa Petra Tótha.

Po druhé, novinári, ktorí sa mi snažia naservírovať to, že Peter Tóth je “padlý anjel” (napr. denník Aktuality), ktorý zradil novinárov aj Kočnera, sú pre mňa tí zradcovia práve oni. Povinnosťou novinárov je totiž pravdivo informovať verejnosť o dôležitých otázkach verejného záujmu. Nie je prácou novinárov súdiť, to je úlohou súdnej moci. Taktiež nie je prácou novinárov manipulovať verejnosť nepravdivými či manipulatívnymi informáciami. Takéto správanie sa novinárov je podľa môjho názoru porušením Článku 26 Ústavy Slovenskej republiky,

(1) Sloboda prejavu a právo na informácie  sú zaručené.

Čitateľ má právo na informácie a nie na dezinformácie, mediálne manipulácie či na klebety.

To, čo už dlhšiu dobu sledujem v médiách Slovenskej republiky, vidím tak, že sa to nedá opísať inak ako cielený  “character assassination” (atentát na charakter) Petra Tótha.

Takéto správanie sa médií by malo byť absolútne neprijateľné a aby sa nemohli takéto veci diať je, podľa môjho názoru, nutné ošetriť novelou mediálneho zákona.

Kam až vedie nenávisť Progresívneho Slovenska?

16.05.2024

Napriek tomu, že médiá tzv. hlavného prúdu masírujú verejnosť s tým, ako, citujem z jedného článku v Pravde, “Kým opozícia si uvedomila vážnosť situácie a zdržala sa slovnej agresivity, o niektorých koaličných politikoch sa to povedať nedá.” *** Neviem, či si niektorí novinári myslia o čitateľoch, že sú úplne blbí. Napríklad taká Iris Kopcsayová. [...]

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Migranti / Hraničný priechod /

Z Mexika do USA sa nelegálne pokúšalo dostať 1,4 milióna ľudí

17.06.2024 09:04

Podľa inštitútu bolo medzi utečencami a migrantmi aj približne 3000 maloletých bez sprievodu.

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Pellegrini ako vrchný veliteľ ozbrojených síl: Vojakom nerozkáže, no môže vyhlásiť vojnu

17.06.2024 08:00

Peter Pellegrini sa od sobotňajšieho poludnia nestal len prezidentom Slovenska, ale aj vrchným veliteľom ozbrojených síl.

Peter Pellegrini, slávnostný obed, inaugurácia

Pellegrini bude iný prezident ako Čaputová. S čím prichádza a kam budú smerovať jeho prvé kroky?

17.06.2024 07:00

Kým prezidentka Čaputová niesla do paláca odkaz právneho štátu či témy spojené so životným prostredím, Pellegrini prináša témy mieru a upokojenia.

vojna na Ukrajine, mierový summit, Švajčiarsko, Giorgia Meloniová

ONLINE: Meloniová: Ak Rusko neprijme mierové podmienky, prinútime ho. Hrozí Ukrajincom elektrina len na pár hodín denne?

17.06.2024 06:25, aktualizované: 08:55

Ak Rusko nebude súhlasiť s podmienkami mierového summitu, prinútime ho, aby sa vzdalo, tvrdí talianska premiérka Georgia Meloniová.