Založ si blog

Porovnanie výkonu volebného práva v Kanade a na Slovensku, časť štvrtá (Pohľad laika. )

Keď sú v Kanade alebo v Ontáriu voľby, alebo aj keď sú tu lokálne voľby, tak tu vysielajú priebežné výsledky, ako sa hlasy spočítavajú.

Dnes pozerám priamy prenos a nič takéto tam na Slovensku v podstate nevidím. Namiesto informácie, ktorá mňa zaujíma, tam vysielajú Čaputovú, ktorú ja osobne nechcem ani vidieť ani počuť. Či ďaľšie podobné iritujúce debaty a diskusie.

Čo mňa v tejto faze zaujíma sú priebežné výsledky, to znamená informácia ako volili v daných konkrétnych volebných okrskoch, ktoré okrsky sú už spočítané, prípadne koľko ľudí hlasovalo.

V tejto fáze ma ako potenciálneho voliča vôbec nezaujímajú názory kandidátov či diskusie. Detto ma nezaujíma ďaľšia mediálna masáž, ktorej už bolo podľa môjho názoru viacej ako dosť.

Môj názor je ten, že nielen, že niektorým občanom Slovenskej republiky je uprené právo voliť (nie každý sa môže dostaviť v deň volieb na Slovensko, to sa jednoducho nedá a nezvládli by to ani letecké spoločnosti), ale ani online vysielanie spočítavania výsledkov nestojí za nič. Proste nemá to úroveň. Slovenské médiá nemajú podľa môjho názoru žiadnu úroveň a nezládajú ani taký jednoduchý priamy prenos ako zo spočítavania hlasov počas volebnej noci.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.