Založ si blog

Rozumie Šimečka elementárnym politickým pojmom?

Šimečka zasa perlil na svojom tlačovom brífingu. Viď toto video, od 11:31. Šimečka sa predvádza opäť, citujem:

Ak štvornásobný premiér po trinástich rokoch vlády potrebuje opozíciu aby mu radila a pomáhala s konsolidáciou tak nech to vzdá  a pustí nás k tomu a my tú konsolidáciu spravíme.

***

Ja by som sa zamyslela takto. Vie vôbec Šimečka, čo je demokracia? Vraj Šimečka študoval na Oxforde. Aspoň tak tvrdia oficiálne zdroje dohľadateľné v online priestore. Nuž neviem, či pri tom jeho štúdiu si otvoril aj Oxfordský slovník. Konkrétne, The Oxford English Dictionary, Second Edition, Prepared by J.A.Simpson and E.S.C.Weiner, Volume IV, Creel-Duzepere, Clarendon Press, Oxford,

© Oxford University Press 1933, 1989, na strane 442 a 443  definuje demokraciu ako citujem,

Government by the people; that form of government in which the sovereign power resides in the people as a whole, and is exercised either directly by them (as in small republics of antiquity) or by officers elected by them.

(V preklade: Vláda ľudu; tá forma vlády, v ktorej suverénna moc pochádza od ľudu ako celku a je vykonávaná buď priamo ľudmi (ako v malých republikách staroveku), alebo nimi volenými zástupcami moci.)

 

Tento samozvaný “najlepší opozičný politik”, ktorý robí “dobrú opozičnú prácu”, ako sa dal počuť, akosi pozabudol, že Róbert Fico nemôže a nemohol by len tak pustiť terajšiu opozíciu ku korytu. Totiž, keď by sa Róbert Fico chcel vzdať, boli by nové voľby a ľudia by rozhodli o tom, koho splnomocnia ako svojich volených zástupcov moci.

 

Nateraz ľudia rozhodli o tom, že nimi zvolený zástupca moci je Róbert Fico.

 

Ja osobne si myslím, že by bolo tragédiou dať hlas vo voľbách niekomu, kto sa síce hrdí, že absolvoval Oxford ale akosi nerozumie ani elementárnym pojmom z oblasti politiky. Respektívne, aspoň takto to demonštroval na svojom tlačovom brífingu dňa 24. septembra 2024 pred Úradom vlády Slovenskej republiky v Bratislave.

Nedokázala som dopočúvať tú Šimečkovu tlačovú konferenciu …

24.08.2024

Vypočula som si časť reakcie Michala Šimečku na Ficovu tlačovú besedu, v ktorej zverejnil niektoré fakty o rodinných príslušníkoch Michala Šimečku. *** Reakciu Michala Šimečku som si nedokázala celú vypočuť. Proste v nej natáral Michal Šimečka toľko manipulatívnych bludov, že som to naozaj nedakázala počúvať do konca. Môj osobný názor po vypočutí si časti [...]

Proste žasnem

14.08.2024

Dočítala som sa v médiách, že vraj 18 tisíc ľudí vyšlo v utorok 13. augusta 2024 do ulíc v Bratislave aby žiadali odvolanie ministerky kultúry a ministra spravodlivosti. No tak keď toto sú tie najväčšie starosti týchto ľudí čo za toto vyšli protestovať do ulíc tak to im musí byť sveta žiť. *** Exriaditeľ Kancelárie prezidenta SR Metod Špaček vraj povedal o [...]

Aký je rozdiel medzi komunistami, ktorí v 1986 zorganizovali prvomájový sprievod a organizátormi festivalu Pohoda v 2024?

13.07.2024

Lebo v oboch prípadoch sa hromadné akcie nemali konať. Akurát komunistov je dnes možné kritizovať ale organizátorov Pohody asi veľmi nie. (V minulosti som v diskusnom príspevku na Pravde skritizovala jednu učiteľku za to, že zobrala deti počas silného vetra na prechádzku a následne jedno dieťa zabil tuším konár zo stromu (podľa môjho názoru spolu s kriminálnym správaním [...]

Libanon, Hasan Nasralláh, Izrael, Hizballáh

Biden: Zabitie Nasralláha je spravodlivé, zaslúžil si to. USA odporúčajú Američanom odísť z Libanonu

28.09.2024 20:55

Americký prezident Joe Biden označil v sobotu zabitie vodcu Hizballáhu Hasana Nasralláha za "opatrenie spravodlivosti".

18 szoevetseg aliancia

Maďarská aliancia má nového predsedu - Lászlóa Gubíka

28.09.2024 18:50

Novým predsedom mimoparlamentnej strany Maďarská aliancia sa stal László Gubík. Delegáti strany ho zvolili na sobotňajšom republikovom kongrese.

Peter Pellegrini, Daniel Zmeko, Brezová pod Bradlom oslavy TTX

Pellegrini pozdravil vojakov na oslave Dňa ozbrojených síl, udelil štyri vyznamenania

28.09.2024 17:44

Ozbrojené sily sa stali rešpektovanou inštitúciou a pevnou garanciou obranyschopnosti SR, uviedol prezident Peter Pellegrini.

Czech Republic Presidential Election

Voľby do českého Senátu prvýkrát vyhralo Babišove ANO, ale vláde väčšina zostala

28.09.2024 17:21

Hnutie ANO českého expremiéra Andreja Babiša prvýkrát od svojho vzniku vyhralo voľby do Senátu.