Založ si blog

Prečo v týchto voľbách dám hlas strane SMER-SD. Diel dvadsiaty prvý.

Pretože mám plné zuby, ako sa správajú novinári a mediálna aj online propaganda, ktorá namiesto toho aby publikovala hlavne holé fakty, tak publikuje manipulácie, lži, a často krát prasprosté klebety.

Napríklad v tomto videu, v 47:07 v ktorom sa na tlačovej besede SMER SD Magdalena Chodownik z France 24 drzo a nevychovane namiesto položenia otázky vyzvala Fica aby povedal svoj názor  na jej klebety o korupcii, ktoré ona o ňom rozširuje. Takúto prázdnu frázu môže beztrestne povedať kdekoľvek na svete ale len tam, kde neplatia princípy demokracie.

Ohováranie je nie jedným z princípov demokracie. Ohováranie je formou manipulácie más tými, ktorí bažia po moci.

***

Alebo v tomto videu: redaktorka hovorí o desiatkach ľudí odsúdených rôznymi sudcami za korupciu, vraj nechce zachádzať do tých jednotlivých káuz. Čo je inak presne to, čo by mňa zaujímalo, teda ak by také kauzy naozaj existovali. Keď ju však Fico konfrontoval, aby mu povedala aspoň jednu kauzu, tak nedokázala uviesť žiadnu. Len klebety a ohováranie vo verejnom priestore. Len manipulácie.

***

Ak je to naozaj tak, ako odpovedal v danej tlačovej konferencii Fico, že Hamran a spol. (a ktovie s koho krytím) sa začali vŕtať vo financovaní tajných služieb, spôsobom, akým to predviedli počas tejto volebnej kampane, tak to podľa mňa teda poriadne smrdí. Možno až tak, že to môže ohrozovať až bezpečnosť krajiny.

Mňa by možno viacej zaujímal čiste faktický údaj, holé reálne číslo, koľko stála dodnes vojenská pomoc Slovenska Ukrajine.Toto je totiž vec, o ktorej by mali médiá informovať občanov. Teda presne koľko občania zapatili za vojnu v Ukrajine. Presný, faktický údaj by ma zaujímal.

***

Osobne sa budem určite cítiť bezpečnejšie, keď na čele štátu nebude bábka, ktorá bude tolerovať takéto správanie sa médií, ako to je v poslednom období na Slovensku.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

Robert Kaliňák

Krúpa má podozrenie, že Kaliňák koná v záujme cudzích zbrojárskych spoločností

02.05.2024 16:19

Krúpa avizoval, že téma sa možno bude riešiť aj na budúcotýždňovom výbore.

Belgium EU Summit

Všetci nacionalisti sú 'skrytí brexiteri', ničia každú krajinu. Zobuďte sa Európania, odkázal Macron

02.05.2024 16:11

Prieskumy volebných preferencií vo Francúzsku nateraz vedie krajne pravicové Národné združenie.

Nożykova synagóga

V Poľsku zadržali 16-ročného chlapca v súvislosti s podpaľačským útokom na synagógu

02.05.2024 15:34

Motív útoku na jedinú synagógu vo Varšave, ktorá prežila druhú svetovú vojnu, je nejasný. Podozrivý totiž odmietol vypovedať.

vašečka, záborská

Vašečka a Záborská opäť idú proti transrodovým ľuďom. Život im chcú skomplikovať novým zákonom o rodnom čísle

02.05.2024 15:25

Ak zmeny prejdú v navrhovanej podobe, transrodoví ľudia nebudú môcť po absolvovaní tranzície zmeniť svoje rodné číslo tak, aby zodpovedalo ich novému pohlaviu.