Založ si blog

Prečo v týchto voľbách dám hlas strane SMER-SD. Diel jedenásty.

Pretože nesúhlasím s tým, aby Slovenská republika podpísala tzv. Istanbulský dohovor o tzv. predchádzaní násiliu na ženách, konkrétne domáceho násilia a o boji proti nemu.

Násilie, vraždy, znásilnenie a pod. sú už v trestných zákonoch Slovenskej republiky definované ako trestné činy.

V podmienkach Slovenskej republiky má každá žena právo si vybrať svojho partnera s ktorým sa rozhodne žiť. Detto má právo inicionať rozvod či sa jednoducho rozísť, ak jej manželstvo či život s dlhodobým partnerom nevychádza a iné východisko nevidí alebo nechce akceptovať.

.***

V danom dohovore je nie definované,  čo presne má byť domácim násilím. To je keď sa manželia pohádajú? Teda, čo presne majú na mysli tí, ktorí tento právny paškvil, Dohovor Rady Európy o predchádzaní násiliu na ženách a domácemu násiliu a o boji proti nemu, vytvorili?

Čo je to násilie? Čo je domáce násilie?

Lebo vete, ” ochraňovať ženy pred všetkými formami násilia a predchádzať násiliu na ženách a domácemu násiliu, trestne stíhať násilie na ženách a domáce násilie a odstrániť ho;” sa nedá rozumieť.

Keď bol pokus v parlamente v minulom volebnom období prijať tento dohovor, tak som si prečítala ukážky vraj domáceho násilia.

***

Čo sa týka vraždy, to je obsiahnuté v Trestnom zákone, teda pokiaľ sa nemýlim. Čo sa týka alkoholu, či iných závislostí, snáď sme už ako spoločnosť pochopili, že sú to choroby. Keď sa jedná o alergie na nejaké poondiate arašídy, alebo akýkoľvek iný alergén,  to sa dajú prijať nekonečné opatrenia; vyrúbať topole a podobne; lebo alergie. Keď ide o alkohol, tak tým opatrením je odsúdiť v podstate chorého človeka. Detto iné narkotiká, napr. marihuana.

Nehovorím a netvrdím, že má žena mať povinnosť toto trpieť, lenže správne je odstrániť príčinu a nie následok. K alkoholizmu treba pristupovať ako ku chorobe. Ak niečo treba kriminalizovať, tak predávanie, podávanie a ponúkanie alkoholových nápojov je podľa môjho názoru “the way to go”. V slovenských podmienkach je to dokonca často krát až vnucovanie a urážanie sa, keď hosť odmietne alkohol. Dokonca, čo sa týka alkoholu, zachytila som aj takú vec (z počutia z dôveryhodného zdroja), že alkohol podávali aj v kostole v rámci nejakej omše, hoci to bolo tu v Toronte, ale vôbec by ma takéto blbé spôsoby neprekvapili ak by sa diali aj na Slovensku.

Ako na alkohole, tak na cigarettách, na drogách, na marihuane a na podobných látkach spôsobujúcich závislosti niekto zarába, niekto na tom veľmi amorálne zarába. Tam, kde niekto amorálne zarába, iný prerába. Vrchol cynizmu je potom z týchto obetí robiť vinníkov. Podľa môjho názoru je úlohou štátu regulovať obchod. Predávať a zarábať na akýchkoľvek látkach spôsobujúcich závislosti je amorálne a má byť ilegálne.

***

Som presvedčená, že Istanbulský dohovor, nech už má v nadpise napísané čokoľvek, je zameraný na rozbíjanie rodín a samotný  je formou násilia na ženách.

Napr. Článok 27 Dohovoru uvádza, citujem:

Zmluvné strany prijmú potrebné opatrenia, aby podporili akúkoľvek osobu, ktorá je svedkom páchania násilných činov v rámci rozsahu pôsobnosti tohto dohovoru alebo má opodstatnené dôvody domnievať sa, že takýto čin by mohol byť spáchaný alebo je možné očakávať ďalšie násilné činy, ohlásiť to príslušným organizáciám alebo orgánom.

Takže v panelákových bytoch, kde je všeličo počuť suseda niečo bude počuť, alebo sa jej bude zdať, že niečo počula a pôjde to oznámiť a človek aby sa bránil klebetám a nezmyslom. (Lebo je normálne sa občas aj poriadne pohádať. Pohádali sa. No a čo? Slnko bude ďalej aj vychádza aj zapadať.)

Alebo napr. Článok 55. Rôzne takéto pofidérne tzv. ľudsko-právne organizácie zmanipulujú ženu, aby podala na manžela trestné oznámenie. Žena pochopí, že to bola sprostosť a chce mať od takýchto “pomáhačov” pokoj ale v zmysle Článku 55 Dohovoru tak urobiť nemôže, lebo

Zmluvné strany zabezpečia, aby vyšetrovanie alebo stíhanie trestných činov ustanovených v súlade s článkami 35, 36, 37, 38 a 39 tohto dohovoru neboli úplne závislé na oznámení obete alebo sťažnosti podanej obeťou, ak trestný čin bol spáchaný celý alebo čiastočne na území zmluvnej strany a aby konania mohli pokračovať dokonca aj vtedy, keď obeť stiahne svoje oznámenie alebo sťažnosť. A inak, čo sa týka mrzačenia ženských pohlavných orgánov, nuž dúfam, že toto na Slovensku trestné už je a netreba podpisovať žiaden ďaľší dohovor aby sa niečomu takémuto zamedzilo..

***

Ja skôr považujem za násilie, keď sa žiada od žien aby nadvihovali ťažké bremená, napríklad v práci. To som videla tuná v praxi. Aby žena sanitárka nosila, spolu s jedným mužom, bezvládneho 90 kg muža na stoličke hore schodmi. Neviem, či o tomto má byť tá skutočná rovnoprávnosť žien spomínaná v danom Istanbulskom dohovore, citujem: “prispieť k odstráneniu všetkých foriem diskriminácie žien a podporovať skutočnú rovnoprávnosť medzi ženami a mužmi vrátane emancipácie žien;

***

Zvládnuť manželstvo a rodinu v dnešnej dobe je samo o sebe veľmi náročné aj bez negatívnych zásahov rôznych samozvaných “pomáhačov”, teda mimovládnych organizácií, či “informovaných” kamarátiek (teda kamarátiek s mozgami premytými ideológiou mimovládok).

Môj osobný názor je, že manželstvo a rodina má byť pod ochranou štátu. Rozbíjanie rodín aktivitami mimovládnych organizácií je podľa môjho názoru hlboko pod čiaru.

***

Progresívne Slovensko má v programe podpísať tento Dohovor, ktorý podľa môjho názoru poškodzuje práva žien.

 

 

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.