Založ si blog

Prečo v týchto voľbách dám hlas strane SMER-SD. Diel siedmy.

Pretože považujem za dôležité, aby zamestnanci dostali príplatky za prácu v noci a vo sviatkoch.

A tiež považujem za správne, aby aj zamestnanci mali nielen právo na spravodlivú odmenu za vykonanú prácu ale aj právo na svoju ľudskú dôstojnosť. (Nie ako som sa pred nejakým časom v jednom z blogov tu na Pravde dočítala, že jeden dôchodca si išiel do nejakej továrne na Slovensku privyrobiť a na personálnom oddelení sa od nejakých 20 ročných dievčeniec vraj dozvedel, že citujem, “my si tu všetcia tykáme”.)

V strane SMER-SD v ich programe pod Ad1 je napísané, citujem:

– pre zamestnancov opäť presadzovať zrušené výhody silného kolektívneho vyjednávania, ktoré vždy zabezpečuje rýchlejší rast miezd a zamestnaneckých výhod, či stabilitu pracovného času. Príplatky ani minimálnu mzdu nezmrazovať, ale opäť podporovať jej automatické naviazanie na reálne makroekonomické ukazovatele,

 

Toto by malo byť samozrejmosťou v programe každej jednej politickej strany, ktorá kandiduje do NR SR.

Pretože Medzinárodný pakt o občianskych a politických právach  vo svojom Článku 22 stipuluje, že

 Každý má právo na slobodu združovať sa s inými, aj právo zakladať na ochranu svojich záujmov odborové organizácie a pristupovať k nim.

a Medzinárodný pakt o hospodárskych, sociálnych a kultúrnych právach stipulujú takéto práva vo svojich článkoch 7 a 8.

 

Právo každého človeka na spravodlivé a uspokojivé pracovné podmienky má byť absolútnou samozrejmosťou. Rovnako bezpečné a zdravotne nezávadné pracovné podmienky má byť absolútnou samozrejmosťou; rovnako ako odpočinok, zotavenie a rozumné vymedzenie pracovných hodín a pravidelnú platenú dovolenku, ako aj odmenu v dňoch verejných sviatkov a slušný život pre zamestnancov a ich rodiny .

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Počasie / Dáždnik / Dážď /

SHMÚ vydal výstrahu pred búrkami s krúpami v troch okresoch

04.05.2024 18:48

Búrky môžu byť spojené s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov zrážok počas 30 minút. Nárazy vetra môžu dosahovať 65 až 85 kilometrov za hodinu.

Matthias Ecke

Skupina útočníkov napadla a zranila europoslanca SPD Eckeho. Museli ho operovať

04.05.2024 17:39

Krajinskí predsedovia SPD uviedli, že útok je varovným signálom pre všetkých v Nemecku a známkou toho, že stúpenci krajnej pravice sú už celkom bez zábran.