Založ si blog

Aké jedno z opatrení proti koronavírusu by malo byť prijaté?

Môj názor je taký, že jedno z opatrení, ktoré by malo byť prijaté by malo byť absolútny zákaz šírenia konšpirácií, ako aj absolútny zákaz spochybňovania opatrení prijatých vládou, či protipandemickou komisiou.

A mám tým na mysli aj zákaz konšpiračných médií ako napr. Infovojna, ktoré médium dáva obrovský priestor antivakcinačnému hnutiu ale aj nezmyslom hlásaným napríklad Harabinom alebo iných “právnikov”, ktorí nemajú nič iné na práci ako písať kverulantské trestné oznámenia za vraj zneužívanie právomocí verejného činiteľa a iné podobné sabotáže.

Zákaz šírenia takýchto konšpiračných bludov by mohla vykonávať a kontrolovať napríklad armáda.

Myslím si to preto, lebo šírenie bludov o škodlivosti rúšok a ďalších opatrení na zabránenie šírenia koronavírusu ohrozuje každého. Ono totiž keď nebude dosť lôžok pre chorých v nemocniciach, či dosť lekárov a personálu na ošetrovanie chorých, vtedy už bude neskoro.

Okrem toho, sú ľudia, ktorí tieto ich trestuhodné  bludy zoberú vážne, a následne sa stanú prípady ako sa nedávno stal jeden taký v Bratislave, keď si jedna žena odmietla v električke nasadiť rúško.

A keď počúvam, či keď občas zachytím text, ktorý spublikoval na tému koronavírusu napríklad bývalý minister spravodlivosti Harabin, tak len zostávam v nemom úžase, a som zhrozená z toho, že kto v tej dobe bol poverený riadením ministerstva spravodlivosti. Veď to v tej dobe aj tak vyzeralo.

***

Katastrofa je aj to, že Harabin nie je osamotený, lebo sú tu aj iní páni na holenie, napríklad aj lekár/bloger Lipták, ktorý evidentne nevie kedy a kde skončiť, čo sa týka koronavírusu, a to napriek tomu, že vraj vyštudoval medicínu. Žasnem.

Chápem, že ľuďom lezú protipandemické opatrenia na city, aj mne lezú tieto opatrenia na city, ale žiaľ, tieto opatrenia sú potrebné.

***

Protipandemické opatrenia sú dôležité. Nejako som si myslela, že na medicíne sa vyučuje prečo sú tieto protipandemické opatrenia potrebné. Holt, asi som sa mýlila.

***

Aktualizované 11. október 2020 o 0:34: Pre všetkých, ktorí zľahčujú, čo sa ide stať v najbližších dňoch prikladám tento link, Andrea Bocelli keď po udalostiach v Bergamo, v Brescia, v New York, Paris, zaspieval na jar Music For  Hope. Nádherné, ale veľmi smutné. Prečo sa Slováci nedokážu nikdy poučiť z chýb iných?

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.