Založ si blog

Som zhnusená z vystúpenia Štefana Kuffu v NR SR dňa 24. 3. 2020

Som zhnusená z jeho vystúpenia nielen kvôli tomu, čo ním predviedol. Som zhnusená aj kvôli absolútnej ignorancii a arogancii, ktorú na pôde NR SR predviedol. Som zhnusená z toho, že takýto, podľa môjho názoru, patologický klamár ako Štefan Kuffa, bol ako poslanec zvolený do Národnej rady Slovenskej republiky.

Uvediem citát z jeho vystúpenia:

“tak trochu ma zabolelo tá vec a vypočujte si to na priamo, nebudem to hovoriť poza chrbát, že sme zavreli ako jedno z prvých kostoly. Zostali nám športoviská voľné, krčmy, všetky tieto veci, kde sa ľudia ako stretávajú. Kostol mal byť jedno z posledných opatrení, kedy sa zatvára.”

Nedalo mi neoveriť si pravdivosť tohoto tvrdenia, ktoré  predniesol 24. marca 2020 v NR SR o 16:54.

***

Na Úrade verejného zdravotníctva Slovenskej republiky som našla túto Verejnú vyhlášku, ktorou sa oznamuje vydanie rozhodnutia o nariadení opatrenia pri ohrození verejného zdravia podľa § 48 ods. 4 písm. d) zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

Ktorou, citát:

“Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky ako príslušný orgán podľa § 5 ods. 4 písm. h) zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon č. 355/2007 Z. z.“) vo veci nariadenia opatrenia pri ohrození verejného zdravia z dôvodu šírenia prenosného ochorenia COVID-19 podľa § 48 ods. 4 písm. d) zákona č. 355/2007 Z. z. a podľa § 46 a § 47 zákona č. 71/1967 Zb. o správnom konaní (správny poriadok) v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon č. 71/1967 Zb.“) nariaďuje nasledovné opatrenie:

Podľa § 48 ods. 4 písm. d) zákona č. 355/2007 Z. z. sa všetkým fyzickým osobám, fyzickým osobám – podnikateľom a právnickým osobám zakazuje organizovať a usporadúvať hromadné podujatia športovej, kultúrnej, spoločenskej či inej povahy.

Termín: od 10.03.2020 do 23.03.2020

Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky podľa § 55 ods. 2 zákona č. 71/1967 Zb. vylučuje odkladný účinok odvolania proti tomuto rozhodnutiu, nakoľko to vyžaduje naliehavý všeobecný záujem na ochranu verejného zdravia ľudí. “

Na tejto webstránke vysvetlil hlavný hygienik Slovenskej republiky Mgr. RNDr. MUDr. Ján Mikas, PhD., ktoré podujatia sú považované za hromadné podujatia športovej, kultúrnej, spoločenskej, či inej povahy. A áno, patria tam aj tzv. sväté omše.

Navyše hlavný hygienik Slovenskej republiky Dr. Mikas na danej webstránke dostatočne zrozumiteľne vysvetlil, prečo sa rozhodol zakázať takéto podujatia.

 

Ďalej som na webstránke úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky našla Opatrenie číslo: OLP/2576/2020, ktorým sa

Zakazuje sa prevádzka týchto zariadení: prírodné a umelé kúpaliská podl’a § 19 zákona č. 355/2007 Z. z.; telovýchovno-športové zariadenia podl’a § 22 zákona č. 355/2007 Z. z.; zariadenia starostlivosti o l’udské telo podl’a § 23 zákona č. 355/2007 Z. z.; zariadenia pre deti a mládež vrátane zariadení starostlivosti o deti do 3 rokov veku podl’a § 24 zákona č. 355/2007 Z. z. okrem zariadení sociálnych služieb, zariadení sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately podl’a zákona č. 305/2005 Z. z. a špeciálnych výchovných zariadení podl’a zákona č. 245/2008 Z. Ze; prevádzky verejného stravovania podľa § 26 zákona č. 355/2007 Z. Z., ktorými sú cukrárne, bistrá, kaviarne, bary a podobné zariadenia verejného stravovania, okrem reštaurácií a -stánkov s rýchlym občerstvením; welness centrá vrátane bazénov v ubytovacom zariadení; prevádzky zábavného charakteru, ktorými sú napríklad kasína, kiná a iné prevádzky vol’nočasového charakteru, napríklad lyžiarske strediská; rekondičné pobyty. Toto opatrenie neplatí pre prírodné liečebné kúpele a kúpel’né liečebne podl’a § 7 ods. 4 písm. e) a f) zákona č. 578/2004 Z. z. a zákona č. 538/2005 Z. z. na základe návrhu lekára.

Reštaurácie a stánky s rýchlym občerstvením môžu byt‘ otvorené len v čase od 6:00 hod.do 20:00 hod.

V obchodnom dome podl’a § 2 ods. 4 písm. k) zákona č. 377/2004 Z. z. sa cez víkend povol’uje činnost‘ iba týchto prevádzok: lekáreň, predajňa potravín, reštaurácia, stánok s rýchlym občerstvením,drogéria a novinový stánok.

Termín: od 13.03.2020 do odvolania

Nie je teda pravda, čo tvrdil Štefan Kuffa vo svojej rozprave v NR SR dňa 24. marca 2020, že kostoly boli zatvorené, kým zostali športoviská voľné (sic), krčmy a všetky tieto veci (sic). Otázka je, že či klamal úmyselne alebo či je až taký neschopný, že si nedokáže nájsť a naštudovať nariadenia a rozhodnutia hlavného hygienika Slovenskej republiky, alebo či sa považuje až za takého bohorovného, že si dovolí kritizovať nariadenia hlavného hygienika? Alebo či pán poslanec NR SR nechápe, kto v takýchto prípadoch vydáva nariadenia a opatrenia?

Podľa môjho názoru odpoveďou na tieto otázky bude zrejme v kombinácia toho, čo som tu naznačila. Teda, že sa zrejme bude jednať nielen o klamára, ale aj o arogantného a veľmi nezodpovedného človeka, ktorému na nikom a na ničom nezáleží a preto ignoruje alebo kritizuje nariadenia hlavného hygienika Slovenskej republiky. Ja si však skôr myslím, že si ani len nedal námahu naštudovať si danú problematiku. Lenže je tu jeden háčik. Pán poslanec je za svoju funkciu platený a nie málo. Je to jeho povinnosťou vedieť, kto a prečo vydáva nariadenia podľa zákona č. 355/2007 Z. z.

***

Z webstránky  som si navyše prečítala, že vraj hnutie KDŽP podá trestné oznámenie. Zrejme mali na mysli denník SME a jeho Cynickú obludu? (Tú som nečítala.) A vraj budú požadovať, citujem,

Budeme požadovať nemajetkovú ujmu a vysúdené peniaze rozdáme chudobným.

Neviem, ale ja si tak troška myslím, že namiesto trestných oznámení v čase pandémie by sa mal pán poslanec a jeho Hnutie KDŽP trošičku dovzdelať. Trestné konanie je nie o nemajetkovej ujme ako po prvé.

A zvyšok tu ani vysvetľovať nebudem. Lebo tá karikatúra v minulom volebnom období, kde nakreslili budovu NRSR a nad ňu nápis, tuším to bol Cirkus Humberto alebo niečo na ten spôsob začína byť silný ‘understatement’, teda zľahčovanie tej tragédie, čo je teraz v NR SR.

***

Rada by som ešte k danej téme povedala svoj názor. A to ten, že túto pandémiu neprekonáme tak a preto, lebo sa niektorí pôjdu pomodliť do kostola (a tým možno smrteľne ohroziť  iných na ich životoch). Nie, túto pandémiu ako ľudstvo prekonáme len keď sa budeme správať rozumne a podľa pokynov odborníkov na túto problematiku, ktorú nám tlmočia cez politikov, a prvá vec je, zostať doma. Nikam nechoďte, ak nemusíte, a aj keď musíte, dodržujte dané hygienické pravidlá (odstupy, rúšky, umývanie rúk, a tak ďalej). Druhá vec je očkovanie, ktoré žiaľ ešte nemáme. Ale hlavná vec je správať sa tak, aby sme neochoreli všetcia odrazu ( o tom je to sploštenie krivky), lebo potom nám už nik nepomôže a ani tí najobetavejší lekári, či ďaľší pracovníci v zdravotníctve, ktorí by nám aj chceli pomôcť, nebudú môcť práve vďaka takým nezodpovedným ľuďom ako je napríklad v tomto prípade aj pán poslanec Štefan Kuffa, ktorý by chcel robiť prácu hlavného hygienika, napriek tomu, že na danú prácu nemá ani vzdelanie ani kvalifikáciu, ale chcel by túto prácu robiť asi len aby kostoly robili omše častejšie (lebo v Poľsku je to tak) namiesto toho, čo správne nariadil hlavný hygienik Slovenskej republiky. Touto poslednou tu napísanou vetou som chcela len poukázať na tragédiu, ktorá sa deje v Taliansku a v Španielsku, kde ochorelo odrazu priveľa ľudí, a nebolo dosť pľúcnych ventilátorov pre všetkých, ktorí ich potrebovali, napríklad.

***

Inak, čo sa týka lídra kandidátky ĽS NS Mariána Kotlebu, možno by bolo vhodné, aby v budúcnosti riadne overil, koho dáva na kandidátsku listinu. Lebo daný Štefan Kuffa na žiadnu kandidátsku listinu jednoducho nepatrí, čo stihol so svojimi vystúpeniami, podľa môjho názoru, už dokázať “beyond any reasonable doubt”.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.