Prečo v týchto voľbách dám hlas strane SMER-SD. Diel pätnásty.

16. septembra 2023, Zora Macko, Nezaradené

Pretože jednoducho nechápem, ako môžu ľudia voliť niekoho ako napríklad “self-me” Matoviča.

Mne osobne Igor Matovič pripadá ako človek s obrovským pocitom vlastnej dôležitosti, až patologicky zaujatý svojou mocou; zdá sa mi byť niekým, kto vykorisťuje iných pre vlastný prospech, kto je arogantný, a bez empatie.  Mne pripadá Matovič ako niekto kto má priam patologickú potrebu provokovať, a kto si neustále vyžaduje pozornosť, viď napríklad jeho správanie sa na tlačovej konferencii strany SMER.

Pamätám sa, ako sa nechal po voľbách v 2016 počuť, že jeho vláda bude najlepšia v histórii Slovenska, citujem:

“Urobím všetko pre to, aby Slovensko malo vládu, na ktorú knižky dejepisu budú spomínať, že bola najlepšia.”

Presný opak sa však stal pravdou. Jeho vláda nedovládla a bola nahradená úradníkmi, ktorí navyše ani nemajú dôveru parlamentu; teda ja by som povedala, že daná úradnícka vláda je pošliapaním demokracie a teda ja si myslím, že dokonca aj porušením Ústavy Slovenskej republiky.

***

Aj pred rokom 2016 sa podľa môjho názoru Matovič správal patologicky. Napríklad keď nosil tričko s nápisom “Fico chráni zlodejov”. Podľa môjho názoru sa jednalo o správanie sa nedôstojné poslanca NR SR. Ak mal informácie o údajnom ilegálnom správaní sa vlády v tom čase, ako poslanec NR SR mal všetku príležitosť toto predniesť na pôde Národnej rady Slovenskej republiky. Nič také však neurobil, podľa môjho  názoru sa zmohol iba na hysterické vykrikovanie a verejné teátro (ako vždy), a tiež ničím nepodložené ohováranie s cieľom zaujať a manipulovať ľudí.

***

Človek spravujúci verejné financie a vo verejnej funkcii by mal byť schopný triezveho zmýšľania, múdry, mal by byť spravodlivý, a skromný. Ja si osobne myslím, že Igor Matovič nemá ani jednu z týchto vlastností. On mne naozaj pripadá ako jeden hysterický a teatrálny krikľún.