Prečo v týchto voľbách dám hlas strane SMER-SD. Diel druhý.

3. septembra 2023, Zora Macko, Nezaradené

Ďaľší dôvod, prečo dám hlas strane SMER-SD je, že nesúhlasím s dekriminalizáciou marihuany a podobných návykových látok.

V Kanade po dekriminalizácii marihuany sú teraz predajne marihuany snáď na každej ulici, častokrát vidím niekoľko takýchto predajní vedľa seba. Proste nechápem, ako môžu tieto predajne prežívať, ale prežívajú. V kontraste, napríklad sieť špecializovaného fitneska pre ženy neprežila a najbližšie takéto fitnesko od miesta, kde žijem ja, je vzdialené 33 kilometrov. V kontraste, predajní marihuany je v rovnakej vzdialenosti snáď zo 200 a to sú len tie, ktoré sa dajú vidieť na mape.

A nekončí to len voľným a beztrestným predajom marihuany. Rozrástli sa tu ďaľšie predajne, vraj nejakých “magic mushrooms”. Aby som sa priznala, ani neviem, čo to poriadne je. Čo si však človek nemôže nevšimnúť sú takéto predajne v Toronte, konkrétne napríklad v tzv. “fashion district”. Obchody s textilnou galantériou v tejto štvrti sa akosi redukujú a namiesto týchto obchodov sa rozmáhajú takéto obchody s predajom marihuany, “magic mushrooms”, “vaping shops” a podobnými doslova svinstvami.

Toto sú tie “liberálne hodnoty”, ktoré ja osobne odsudzujem.

***

Potom, ako nedávno po vynesení rozsudku ktorým súd na Slovensku uložil trest dlhoročný odňatia slobody, sa podpredseda Progresívneho Slovenska verejne v médiách, aj konkrétne v Pravde,  vyjadroval o potrebe dekriminalizovať marihuanu a nielen to. Podpredseda PS sa verejne vyjadril v tom zmysle, že muža vraj odsúdili za výrobu liečivých mastí.

Citát z tu vyššie citovaného článku:

Rozsudok kritizuje mimoparlamentné Progresívne Slovensko (PS), ktoré poukazuje, že muža odsúdili za výrobu liečivých mastí. Opätovne hovorí o potrebe dekriminalizácie marihuany.

**********

Nuž ja mám na toto taký názor, že liečivé masti majú predpisovať lekári a vyrábať sa majú v kontrolovaných podmienkach.

Pri takomto postoji k vyrábaniu “liečivých mastí” ako má Progresívne Slovensko, teda minimálne ako to bolo prezentované v tu vyššie citovanom článku, neverím ani zvyšnému veľmi vágne napísaného  programu PS v oblasti zdravotníctva a jeho proklamovanej prevencie  chorôb.

 

Drogy ako marihuana a zdravý životný štýl nemajú absolútne nič spoločné.