Vypočula som si Ficov prejav, vypočula som si Pelegriniho – súhlasím

11. apríla 2022, Zora Macko, Nezaradené

 

Z prejavu R. Fica:

Hlavnou obeťou vojny budú slabé krajiny Európskej únie lebo to všetcia pocítime na zdražovaní.

Prečo my, občania máme tu platiť dve eurá za benzín? Prečo máme platiť o 30 či 40% viacej za potraviny? Za nejakú vojnu s ktorou nič nemáme? Žiadajme spolu Európsku úniu aby zavolala spolu Európsku úniu aby zavolala účastníkov tohoto konfliktu, aby si sadli, aby bolo okamžité prímerie, len vtedy môže nastať nejaký posun. Nech zaznie z tohoto posvätného miesta posolstvo mieru, mieru, nie posolstvo vojny.

Z prejavu Petra Pelegriniho:

Očakával som, že pred nás po takejto ceste pred nás predstúpi p[redseda vlády. Predseda vlády, ktorý uvedomujúc si aj napätú situáciu aj na Slovensku medzi ľuďmi naozaj dôstojne ako sa na predsedu vlády patrí vysvetlí presne ako to s tou S-300 je, kedy to rozhodli, kto to povedal, kto to navrhol,   kto to schválil, ktoré z koaličných strán na to na vláde hlasovali, ktoré boli proti, alebo ide o individuálnu akciu ministra obrany, mal na to splnomocnenie, nemal na to splnomocnennie, a tak ďalej a tak ďalej.

Slovenská republika nie je vaša súkromná firma. Sú tu nejaké procesy, … sú tu nejaké kontrolné mechanizmy, vláda sa niekomu zodpovedá, … ale hlavne občanom Slovenska.

Preto sa pýtam, kto a kedy rozhodol o tom, že tento systém za niekoľko sto miliónov dolárov darujeme Ukrajine, … akým Uznesením to bolo schválené …

Na druhú stranu ja veľmi rád pozvem premiéra Hegera aby šiel so mnou na stred Slovenska, na východ Slovenska, na juh Slovenska, do obchodov, medzi ľudí, medzi seniorov, a veľmi rád ho tam povodím, nech mu ľudia povedia, ako sa na Slovensku ťažko žije. A stále mu hovorím, aj z tohoto miesta ho vyzývam, prestaňte už riešiť svetový mier, vy ste malý premiér, ktorý môže máličkou štipkou prispieť k riešeniu nejakej situácie ale nechajte to na veľkých hráčov, …

Súhlasím s oboma. Mimochodom, dá sa s nimi nesúhlasiť?