Keď sa sprostí domáhajú vládnuť v Kanade

23. februára 2022, Zora Macko, Nezaradené

Je pravda, že v Kanade, ako všade inde na svete, sú všelijaké problémy. Najnovšie konšpiračné médiá vyrobili v Kanade rôzne bezpečnostné riziká, na ktoré zneužili nevzdelaných, hlúpich vodičov nákladných áut ako aj ďaľších nedovzdelancov, ktorí na tento ktovie kým v pozadí organizovaný protest poslali kopec peňazí.

Tento protest vodičov nákladných áut, keď blokujú dôležité hraničné priechody, vozovky, či keď obťažujú napríklad hlukom a aj inak ľudí v rezidenčných častiach niektorých miest (napríklad v Ottawe), sa stal, aspoň podľa môjho názoru, tzv. celoštátnym bezpečnostným rizikom.

Neviem z akého dôvodu tomuto ilegálnemu organizovanému protestu venujú médiá, zdá sa mi, že médiá na celom svete, neprimeranú pozornosť. Otázka je, že kto je v pozadí. Takéto protesty sú totiž nikdy nie spontánne, vždy sú niekým v pozadí organizované.

Kanadská vláda na čele s ministerským predsedom Justinom Trudeau prijali správne kroky na riešenie tejto krízy. Možno by sa dalo mu skôr vytknúť, že sa s týmito protestujúcimi vodičmi nákladných áut až príliš maznal a narába s nimi v rukavičkách.

***

Mňa však dnes zaujala jedna správa v kanadských médiách. Vraj úrad generálnej guvernérky Kanady Mary Simon (ktorá v Kanade reprezentuje hlavu štátu, teda kráľovnú), zahatili požiadavky volajúcich, aby ich mená zapísala do registra ľudí požadujúcich rozpustenie parlamentu na podklade počtu hlasov o nedôvere a preto zverejnila toto vyhlásenie na twitteri.

 

V Kanade nie je možné rozpustiť parlament a vyhlásiť nové voľby takýmto spôsobom. Mimochodom, posledne sa tu v Kanade konali federálne voľby v septembri 2021.

Neviem, kto stojí za týmto “Freedom Convoy” či už tu v Kanade alebo aj inde vo svete. Ale nechcela by som, aby títo anarchisti uchopili moc.