Nechápem. Prečo sa má diskutovať s Konferenciou biskupov Slovenska (o protipandemických opatreniach)?

11. októbra 2020, Zora Macko, COVID-19 Nezaradené

Matovič má opäť pravdu, čo sa týka Dušičiek. Mŕtvy sa neurazia, keď im pôjdeme zapáliť sviečky inokedy alebo keď im zapálime sviečky doma. Teraz je prvoradé zabrániť šíreniu koronavírusu aby sa nestalo, že o pár týždňov nebudú stíhať pochovávať, ako to bolo vraj na jar v Španielsku,  či v Taliansku, alebo vraj aj v New York-u.

Okrem toho, v Ústave Slovenskej republiky je v Prvej hlave, v Základných ustanoveniach, v Článku 1 napísané, citujem:

(1) Slovenská republika je zvrchovaný, demokratický a právny štát. Neviaže sa na nijakú ideológiu ani náboženstvo.

 

Aktualizované 6:38, Oct. 11/2020: Pre MeinGeist.sk ->  Tým chceš povedať či naznačiť, že Slovenská republika je de facto katolícky štát?

Dúfam, že nie. Tá zmluva s Vatikánom bolo teda poriadne svinstvo; alebo možno aj velezrada, ak malo takto stratiť Slovensko svoju nezávislosť. Ja si myslím, že daná zmluva s Vatikánom je protiústavná, a teda neplatná, či nulitná.

|||

Pre mojmir22  -> Zatvorili aj bary, krčmy, reštaurácie, fitnes centrá … Koľko precent ľudí tieto zariadenia navštevuje? Nemôžem si odpustiť rypnúť: koľko percent ľudí chodí do krčiem? Neschvaľujem to, ale fakt je, že tieto krčmy tiež navštevuje na Slovensku signifikanté množstvo ľudí; možno aj viacej ako tých, ktorí chodia do kostolov. (Ja nenavštevujem ani kostoly ani krčmy, mne osobne je najlepšie doma ….) (A inak vraj za špecifických okolností na abstinenciu môže alkoholik aj zomrieť a to je nie vtip.)
Proste v tejto situácii sa musia všetcia prispôsobiť.