Založ si blog

Ako sa má asi cítiť Tom Nicholson? Alebo matka Kušnírovej? A čo tie nenávistné príspevky voči nim o Slovákoch asi hovoria?

Preskenovala som zopár konšpiračných médií ako aj diskusií pod článkami médií hlavného prúdu, ktoré sa týkali nespravodlivého rozhodovania súdov vo veci objednávky vrážd Kuciaka a jeho snúbenice.

***

Chcela by som zdôrazniť, že súhlasím s medializovaným názorom právnych zástupcov rodičov Kuciaka ako aj Kušnírovej. V tom, že v tomto konkrétnom prípade objednávky vrážd nemožno očakávať taký priamy dôkaz, na absenciu akého sa sudcovia, ktorí v tejto veci rozhodovoali, alibisticky vyhovárajú.

***

Teda konkrétne, že ak sudcovia chcú aby im prokurátor doniesol na súd priamy dôkaz napr. v podobe podpísanej objednávky na vykonanie vrážd, najlepšie ešte overenú u notára; že takto to v reálneom svete nefunguje. Súhlasím aj s tým, že sa treba baviť aj o intelektuálnych kvalitách sudcov. Aby na Slovensku už neboli sudcovia, resp. sudkyne, ktorá je schopná vynadať na pojednávaní dôchodkyni v reštitučnom konaní, že vraj akú stratu na zárobku mala, keď je už na dôchodku (lebo je evidentne veľmi ťažké pochopiť (pre slovenských sudcov či sudkyne), že aj dôchodca, ktorý vlastní nehnuteľnosť, že by ju mohol prenajať, a tak zarobiť), alebo aby nás niektorí sudcovia neomračovali “logikou”, typu, že síce je len jedna oprávnená osoba, ale nárok treba vydeliť troma, lebo neprihlásené oprávnené osoby…. Verím, že takéto skvosty sudcov sú nie ojedinelou záležitosťou na Slovensku.

***

Lenže nie o tomto som chcela napísať tento blog. Mňa zaujali komentáre k takýmto článkom na túto tému. Konkrétne, že takmer pod každým, ak nie pod každým článkom nájdem diskusný príspevok typu:

Nech sa opýta nikolsona , kto je za tie vraždy zodpovedný !!! …..

Alebo (na adresu matky Kušnírovej):

Žuža by ju mala po oslobodení zažalovať, ….

Ani jeden komentár som necitovala celý.Tieto boli pod týmto článkom.

***

Ja by som sa opýtala takto. Čo to o Slovákoch hovorí, keď sa znížia až k takýmto invektívam voči niekomu, kto si vybral z celého sveta práve Slovensko aby v ňom strávil podstatnú časť svojho života, a naučil sa aj náš jazyk slovenský?

***

Rovnako by som sa opýtala, že čo to hovorí o spoločnosti, v ktorej je tolerované, aby sa verejne takto navážali do matky, ktorej dcéru brutálne zavraždili a aby sa zároveň verejne zastávali tej, ktorá stojí za týmito vraždami?

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj poľské letisko používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.

Zoran Milanovič

Chcel byť hráč i rozhodca. Záhrebský Trump ešte nepovedal posledné slovo

18.04.2024 17:31

Bolo to, akoby sa Zuzana Čaputová z pozície hlavy štátu uchádzala o premiérsky post. A hoci chorvátsky prezident Zoran Milanovič so svojimi sociálnymi demokratmi parlamentné voľby nevyhral, v procese formovania budúcej vlády zostáva stále v hre.