Kanada dnes o polnoci uzatvára hranice s USA ohľadne všetkej neesenciálnej dopravy.

20. marca 2020, Zora Macko, COVID-19 Nezaradené

Ministerský predseda Kanady Justin Trudeau, ktorý je sám v karanténe, pretože jeho žena je jedna z tých, ktorá mala pozitívny test na COVID-19, dnes zo svojej rezidencie oznámil ďaľšie z opatrení ohľadne boja proti celosvetovej pandémii COVID-19. Po vzájomnej dohode s prezidentom USA ide o uzatvorenie 8 893 kilometrov dlhej hranice medzi Kanadou a USA, teda najdlhšej hranice na svete medzi dvoma krajinami.

Počnúc dnes o polnoci z piatku 20. marca na sobotu návštevníkom ani turistom nebude umožnený vstup na územie Kanady. Čo sa týka migrantov, od soboty budú vrátení naspäť na hraniciach namiesto toho, aby im bolo umožnené požiadať na hraniciach USA s Kanadou o azyl a zároveň podstúpiť 14 dňovú karanténu.

Posledných niekoľko dní Justin Trudeau vyzýval kanaďanov aby sa vrátili do Kanady. Čo sa týka tých kanaďanov, ktorým sa nepodarilo vrátiť sa naspäť do Kanady, Trudeau oznámil, že kanadská vláda vyjednáva s Air Canada ohľadne plánu pre kanaďanov uviaznutých mimo Kanady, ktorí sa chcú vrátiť domov.

Trudeau tiež vyzval kanaďanov aby dodržiavali karanténu ako aj bezpečnú vzdialenosť jeden od druhého a nevylúčil prísnejšie opatrenia, ak si tak bude situácia vyžadovať.