Založ si blog

Perfidita nielen strany SaS

Citujem z vystúpenia v rozprave Anny Zemanovej v NR SR zo dňa 20.2.2020. Okrem iného tam povedala aj v súvislosti o dôchodcoch.

” Emaily, ktoré chodia ako hoaxy pre seniorov sú číro čistým klamstvom.”

Po prvé, keď sú tu prostriedky na sledovanie údajných nenávistných prejavov na sociálnych sieťach, z ktorých mnohé odfiltrovávané prejavy nemajú so žiadnou nenávisťou absolútne nič spoločné, a je tu aj NAKA, a to niečo stojí aj zo štátneho rozpočtu, ja sa pýtam, že prečo sa radšej neinvestuje do toho, aby tieto emailové hoaxy, ktoré mnohokrát aj existenčne ohrozujú nielen seniorov, vychytali, a ich autorov riadne a exemplárne potrestali? Či tí, ktorých dnes NAKA zamestnáva by nedokázali vychytať takýchto podvodníkov, lebo ich kvalifikácia siaha tak maximálne na to, aby harasovali ani nie 18 ročnú študentku Líviu?

Študentka Lívia nie je nebezpečná pre nikoho. Ale tí podvodníci, ktorí rozposielajú takéto rôzne hoaxy, a nielen seniorom, tí sú naozaj nebezpeční, a doba si žiada proti nim riadne a hlavne exemplárne zakročiť.

Ja to vidím tak, že ak jesto len určitý objem financií, ktorými sa musí pokryť bezpečnosť občanov Slovenska, tak prioritou by malo byť zabránenie rozposielania takýchto hoaxov a vychytanie tých, ktorí toto robia. Títo sú totiž ďaleko nebezpečnejší ako ktorýkoľvek iní, ktorých sleduje na sociálnych sieťach kde kto. Fakt, že sa takýto podvodníci dokážu realizovať na dôchodcoch a senioroch, a mnohokrát ich aj existenčne ohrozovať, je len dôkazom toho, že prostriedky určené na bezpečnosť sú nie efektívne využívané.

Ja úlohu opozície nevidím v tom, aby oponovala dôvodným a správnym návrhom koalície, v tomto prípade napríklad 13. dôchodkom, ale aby spolupracovala s koalíciou tak, že bude poukazovať na to, čo v návrhoch zákonov chýba a kde by sa dali vylepšiť.

***

Mimochodom, súdružka Zemanová, tie vaše nekonečné žvásty a bláboly o nejakom odvodovom bonuse by ste si mohli raz a navždy odpustiť. Daná rozprava ani následné hlasovanie, ktorého ste sa nezúčastnili, nebolo a nie je k odvodovému bonusu, ale rokovalo sa o 13. dôchodokoch a ďaľších zákonoch. O odvodovom bonuse ste mohli diskutovať posledné 4 roky v prípade, ak by ste podali do pléna k danej téme relevantý zákon o odvodovom bonuse. Inak je to len míňanie času a hazardovanie s právami občanov a aj ich životnou úrovňou, keď mnohí z nich nemajú ani po viacej ako 40 odpracovaných rokoch dosť na lieky a jedlo! Detto v prípade rodinných prídavkov pre rodiny, ktoré naozaj tie zvýšené rodinné prídavky potrebujú. Ja som nie expert na nejaký rokovací poriadok v NR SR ( ani ho nepoznám a ani ho hľadať nebudem), ale podľa môjho názoru by tam malo byť zabudované, aby poslenec v rozprave mohol rečniť len k prerokovávanej téme a nie o hocičom, čo ho napadne.

Ja len rozmýšľam, že čo za perfídnu osobu musíte byť, keď zdržujete čas v pléne vašou rozpravou, ktorá nemá nič spoločné s prejednávanou vecou, lebo prejednávaná vec naozaj nebola o odvodovom bonuse, ale keď sa hlasuje, tak zázračne nie ste prítomná a to len preto, aby zákon, ktorý by troška prilepšil životy našim dôchodcom, našim matkám a otcom po dlhých odpracovaných rokoch, neprešiel z dôvodu, že parlament „nebol uznášaniaschopný“. Hoci pár minút predtým, keď sa hlasovalo o vašom procedurálnom návrhu, ste v rokovacej sále bola.

Dúfam, že si túto vašu perfiditu všimnú aj iní a dúfam, že vy a vaša strana nedostanú žiadne hlasy vo voľbách.

***

A ešte niečo súdružka Zemanová a spolok. Prestaňte tu už konečne tliapať nezmysly o volebnej korupcii. Volebná korupcia je zločin obsiahutý v § 336a Trestného zákona. Podstatou daného trestného činu je niečo také, ako keď politik zaplatí niekomu, obyčajne nejakej skupine ľudí nejakú sumu, niečo vo forme úplatku za to, že ho budú voliť. Dôchodok, ktorý sa má však plošne vyplatiť všetkým, ktorí naň majú nárok, bez ohľadu na to, koho budú voliť, do tejto definície volebnej korupcie nespadá.

Dôchodok je forma sociálnej dávky, na ktorú majú ľudia jednoducho právo, a nie je to úplatok! Či snáď ste až takí retardovaní, vy a vaši kolegovia z opozície, že nechápete rozdiel medzi úplatkom a dôchodkom? Či medzi prídavkom na dieťa a úplatkom?

A inak, len tak mimochodom, krivé obvinenie je tiež trestný čin, a bolo by konečne na čase, aby sa aj tento paragraf z Trestného zákona začal používať, lebo čo je veľa to je naozaj veľa. Paragrafy, ktoré sú len na okrasu netreba. Predpokladám, že úmyslom zákonodarcu, keď schválil krivé obvinenie ako trestný čin, bolo zabránenie krivých obvinení tak, ako to dnes predvádzajú rôzny opoziční poslanci a poslankyne, a nie vyplniť prázdne strany v trestnom zákone zbytočnou kozmetikou.

***

Ja len žasnem nad tou drzosťou, keď sa do zákonodarného zboru cpú takí, ktorí o zákonoch a čo presne znamenajú nič nevedia, resp. vedia veľmi málo, takmer nič. Mimochodom, medzi nich zaraďujem aj Dostála, ktorý si, podľa môjho názoru, zákony vykladá podľa toho, ako to kedy jemu práve vyhovuje. Dúfam, že ho nikto viacej voliť nebude, lebo čo je veľa, to je v prípade daného zatiaľ poslanca naozaj veľa. A teraz nemám na mysli len jeho amorálnosť, keď sa prezliekal za ženu pred tou strednou školou, ktorej absolventka som aj ja, a ktorým činom mi moju strednú školu dokonale znechutil. To ako sa pred ňou vtedy prezlečený do ženských šiat fotografoval mi pripadalo slizké, odporné, nechutné a sprosté, a svedčí to len o jeho absencii empatie. Takých ľudí ako on nechcem mať v Zákonodarnom zbore tiež. Takých, pre ktorých sú akési práva niektorých obťažovať svojimi deviáciami dôležitejšie a prednejšie ako to, aby si dôchodcovia, ktorí ťažko odpracovali mnohokrát aj 40 a viacej rokov a v ťažkých podmienkach, mohli dôstojne užiť svoju jeseň života, pričom pod tým ‚dôstojne‘ mám na mysli to, aby si mohli kúpiť minimálne to jedlo a lieky potom, ako zaplatia za svoju strechu nad hlavou!

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.