Dúfam, že sa nenájde nikto, kto bude voliť PS/Spolu

15. februára 2020, Zora Macko, Nezaradené

Dúfam v to po prečítaní titulky v Denníku N.  Dúfam, pretože to, čo najviacej potrebuje dnes Slovensko je, okrem iného, naučiť mládež slušnému správaniu sa. Je nutné zabrániť každej zložke, ktorá demoralizuje mládež a deti, v ďaľších aktivitách. Všetko naznačuje tomu, že Trubanova strana naváža či povzbudzuje mládež navštevujúcu aj základné alebo stredné školy na predvolebné mítingy určené pre dospelých ľudí, ktorí sú zapísaní v zozname voličov.

Ak sa ukáže, že strana PS/Spolu inicializovala účasť týchto detí a tejto, možno ešte školopovinnej mládeže, tak by mal generálny prokurátor iniciovať zrušenie tejto politickej strany, ktorá aj takýmto spôsobom demoralizuje mládež.

***

Pre mládež má byť totiž absolútne ale absolútne TABU aby sa pokúšali blokovať cestu komukoľvek, či sa jedná o predstaviteľov ĽSNS alebo kohokoľvek iného. Fyzicky blokovať cestu komukoľvek je jednoducho OFF LIMIT. Ak sa takéhoto správania sa dopustili deti navštevujúce základnú školu alebo strednú školu, mala by nasledovať znížená známka zo správania. Lenže, dnes sa správanie detí a stredoškolskej mládeže už neznámkuje, však? Tak toto je potom výsledok takejto sprostej politiky dnešných dní.

Deti a mládež je treba vychovávať. Nastavovať im mantinely odkiaľ-pokiaľ je súčasťou zdravej výchovy. Ak to Truban a jeho politická strana nechápe, tak v právnom štáte musí nastúpiť zákon. Navádzanie detí či mládež na to, aby boli drzé, aby blokovali dospelým ľuďom cestu, aby pokrikovali po dospelých ľuďoch, je demoralizovanie detí a mládeže, ktoré ich vážne poškodzuje v ich zdravom psychickom vývoji.

Navyše pre mládež je tiež neakceptovateľné, aby sa zúčastňovali takýchto predvolebných mítingov. Predvolebné mítingy sú pre voličov zapísaných v zozname voličov. Nie pre žiakov základných či stredných škôl. Nie sú to voliči.

Deti navštevujúce základné školy či študujúce na stredných školách sa musia najskôr naučiť ako sa správať. Teda neblokovať nikomu cestu ako po prvé. Pretože fyzicky blokovať cestu komukoľvek je trestný čin; minimálne je to priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. K dospelým sa musia deti navštevujúce základné a stredné školy správať slušne a s patričnou úctou.

***

Detto, čo to je za “výchova”, citujem z článku:

otočil som sa smerom k mamke so slovami, že už ide provokovať,

Čo robia sociálne pracovníčky? Za čo sú platené? Takáto “výchova” akú predvádza daná matka si totiž akútne žiada predvolanie danej matky na príslušný úrad a zásah sociálnej kurately v danej rodine.

***

Čo je ešte horšie je, že tieto elementárne princípy ako aj to, že deti sa majú správať slušne, že je úplne OFF LIMIT aby si mohli dovoliť fyzicky blokovať cestu komukoľvek a iné podobné drzé správanie sa, nechápu ani novinári zamestnaní v Denníku N.

Akákoľvek podpora nevhodného správania sa detí a mládeže, aké predviedli decká na antimítingu strany PS/Spolu, napr. blokovanie cesty tým, ktorí sa zúčastnili predvolebného mítingu ĽSNS, vrátane Milana Mazureka, je ohrozovaním mravnej výchovy detí a mládeže. Detto, navádzanie detí a mládeže na takéto správanie sa ohrozuje mravnú výchovu detí a mládeže. Zdá sa mi, že na toto sú pragrafy aj v slovenskom tresnom práve.

 

Aktualizované: 12:04, 16. február, 2020: K daným podobným prejavom dokazujúce poruchy správania sa patrí aj keď tuším v Pieštanoch to bolo, keď tam pokrikovali školopovinné decká rôzne vulgárne nadávky 70+ ročným ženám odchádzajúcich z predvolebného mítingu ĽSNS. Čo robí polícia či sociálna kuratela?