Prípad Nicholsonová

13. februára 2020, Zora Macko, Nezaradené

Pozrela som si včera nejakú reláciu medzi Luciou Ďuriš-Nicholsonovou a Erikom Tomášom. No, tak musím konštatovať, že ten chlap vydrží naozaj veľa. Vydržať tak dlho sedieť vedľa tejto osoby, na to treba fakt nervy.

Neskôr som sa dozvedela, že ona a Beblavý podali trestné oznámenia a Lucka vycapila to svoje na Facebook. Inak nechápem, že o čom je cenzúra na FB, keď tam ten paškvil nechali, ale dobre, aspoň som si ten výtvor mohla prečítať.

Lucka podala trestné oznámenie, síce som sa nedočítala, že na koho, to si máme akože my obecenstvo, bez ktorého sa žiadna hysterka nezaobíde, domyslieť.

Vraj

§ 326 Zneužívanie právomoci verejného činiteľa

(1) Verejný činiteľ, ktorý v úmysle spôsobiť inému škodu alebo zadovážiť sebe alebo inému neoprávnený prospech,

  1. a) vykonáva svoju právomoc spôsobom odporujúcim zákonu,
  2. b) prekročí svoju právomoc, alebo
  3. c) nesplní povinnosť vyplývajúcu z jeho právomoci alebo z rozhodnutia súdu,

potrestá sa odňatím slobody na dva roky až päť rokov.

 

Naozaj by ma zaujímalo, že akú škodu mal kto úmysel spôsobiť tým, že zdvihne rodinné prídavky, či tým, že dôchodcom pridajú 13-ty dôchodok. Naozaj neviem, že akú škodu tým mal kto komu spôsobiť alebo zadovážiť inému neoprávnený prospech.

A v čom mal kto čo vykonávať spôsobom odporujúcim zákonu? A ktorému zákonu? Snáď nie nejakému rokovaciemu poriadku či programu? A prečo zájsť až tak ďaleko, prečo sa neuspokojiť napríklad s výpožičným poriadkom v miestnej knižnici? Niekto prekročí výpožičnú lehotu, nuž poďme naň podať trestné oznámenie. Alebo čo tak taký školský poriadok? Poďme utekať na políciu aj s novinármi hlavného prúdu a s televíznymi kamerami, podávať trestné oznámenia. Nech sa tam tí policajti neulievajú a pátrajú.

Lebo Národná rada tri týždne pred voľbami už nie je Národná rada SR a poslanci sú už nie poslanci. Poslanci už iba môžu brať plat, rokovať nesmú, lebo to je podľa našej Lucky trestný čin.

***

Viete, ono to Ficove video s tou materskou škôlkou vyzerá ako vtip, ale tak sa mi zdá, že to žiaľ vtip ani veľmi nie je. Aj Lucka sa pozabudla, lebo Silvester už bol. A prvý apríl je ešte ďaleko.

***

Ale hlavne ma zaujal koncept vedenia politickej kampane, ktorej stratégia vyzerá byť povinnosť Polície SR zabezpečiť, aby sa Lucka a Mivko Beblavý dostali vôbec do NR SR.