Môj názor je, že Trubana, ako lídra PS/SPOLU po agresii, ktorú predviedli v Piešťanoch, by mala riešiť NAKA

2. februára 2020, Zora Macko, Nezaradené

Ak si teda NAKA plní svoju funkciu ako by si mala vo funkčnom právnom štáte svoju úlohu plniť.

Truban úmyselne iniciuje násilie na predvolebných mítingoch ĽSNS. Ale to, čo predviedli v Piešťanoch, keď blokovali auto ĽSNS tak, že mu skákali na kapotu auta, blokovali vodičovi svojimi transparentami výhľad na cestu, to prekračuje všetky tolerovateľné medze.

V každom právnom štáte by takýchto vyvrheľov, ktorí sa takto správali a ohrozovali bezpečnosť, zobrali a zadržali a predviedli pred súd. Ak by ich aj súd prepustil do doby, keď bude prejednávať ich trestné činy, tak určite by dostali podmienku, že sa nesmú zúčastňovať žiadnych takýchto hromadných akcií.

To, čo vystrájali v Piešťanoch mohlo skončiť tragicky. Ale o to asi Trubanovi ide, o to, aby to skončilo tragédiou.

Preto trvám na tom, že povinnosťou NAKA je zasiahnuť a urobiť s Trubanom, ktorý evidentne vyhľadáva násilie, poriadok.

A ak to NAKA nedokáže, mal by zasiahnuť prokurátor, resp. generálny prokurátor, lebo čo je veľa, to je veľa. A okrem iného, ako by povedali tu, “Nobody is above the law.” Teda ani Truban a teda ani tí, ktorí tam blokovali cestu ako to je zdokumentované na zverejnenom videu. Alas, ale to asi chcem priveľa, teda aby sa rešpektovali zákony a obyčajná elementárna ľudská slušnosť – niečo, čo je inak pre PS/SPOLU evidentne neznámy pojem.

Taktiež mi tu chýba odsúdenie tou pani v prezidentskom paláci, ktorá sa montovala nie tak dávno do ľudských práv v Číne, ale nebezpečný extrém, ktorý predvádzajú stúpenci a členovia jej strany (PS/SPOLU) úmyselne nevidí.