Schizofrénia slovenskej opozície

27. novembra 2019, Zora Macko, Nezaradené

Vonku prší. Robím práve môjmu kocúrikovi glykemickú krivku. Popri tom ručne vyšívam gombíkové dierky. A v pozadí počúvam prenos z pléna NR SR. Vraj bankový odvod bol zavedený na špecifický účel, keby sa banky stali nesolventnými a tak, a vraj vyzbierané peniaze z bankových odvodov nemožno použiť na iný účel. Vraj kreatívne účtovníctvo. Evidentne poslanec Dostál a ďaľší poslanci opozície nemajú ani najmenšej šajny o čom je kreatívne účtovníctvo.

Tak ma tak napadlo. Povinné odvody na zdravotné poistenie. Ohľadne týchto povinných odvodov daňových poplatníkov však majú tí istí poslanci akosi presne opačný názor.

Peniaze zbierané ako zdravotné odovody majú byť 100% z nich použité na zdravotníctvo. Sú to peniaze zbierané “in trust”. Viazané na špecifický účel. Ale odrazu z týchto vyzbieraných peňazí “experti a špecialisti na účtovníctvo” z opozície nemajú problém legislatívne umožniť tvoriť zisk.

V reálnom svete, kde platia zákony a právne princípy, však z peňazí vyzbieraných na takýto konkrétny účel, v tomto prípade na zdravotníctvo, nemožno tvoriť zisk. V reálnom svete sa to totiž nazýva krádež. Presnejšie povedané, v takomto prípade, veľkokrádež. Kreatívne účtovníctvo.

Akosi sa slovenská opozícia viacej bojí o to, aby bankám nebolo ‘ublížené’. Žiaľ, menej ich zaujíma už aby ľudia nezomierali v slovenských nemocniciach na liečiteľné choroby.