Ako je možné, že prokuratúra nekoná v kauze CBA a jej konatelia nie sú za mrežami?

6. októbra 2019, Zora Macko, Nezaradené

V rôznych sociálnych sieťach čítam, že ľudia nedostali výplaty ešte ani za august a že vraj CBA musí uprednostniť banky ako záložných veriteľov. Niekde som čítala, že ľuďom boli strhnuté peniaze na stravné lístky, ale stravné lístky nedostali. Tiež som čítala, že vraj tým, ktorí platia výživné, toto výživné strhli ale ho nedoručili oprávnenému/ným.

To je na Slovensku až taký bordel, že keď je niekto konateľom, že môžu beztrestne kradnúť? Lebo keď strhnú výživné a nedoručia ho oprávnenej osobe, tak je to krádež peňazí, ktoré, ako by povedali tu v Severnej Amerike, držia “in trust”. To sú nie peniaze CBA. To sú peniaze oprávnených. Detto stravné lístky. Detto mzdy a odvody za zamestnancov. Ak konatelia defraudujú tieto peniaze, tak sa jedná o krádeže a mal by konať prokurátor v takýchto záležitostiach.

Zaujímavé môže byť aj prečo má CBA dlh voči banke a za akých okolností banka poskytla úver CBA, ak je to tak, že CBA musí najskôr zaplatiť banke. To akože z toho dôvodu majú žiť zamestnanci z čoho? Preto, lebo banka má záložné právo majú zamestnanci sa ísť pásť?