Metodický pokyn podpresedu vlády a ministra hospodárstva Pavla Ruska

23. júla 2019, Zora Macko, Bezprávie na Slovensku Nezaradené

Vtedajší minister hospodárstva  a podpredseda vlády Slovenskej republiky Pavol Rusko, ktorý je dnes trestne stíhaný a obžalovaný okrem iného aj za pokus o vraždu a falšovanie zmeniek, svojho času, za svojho ministrovania, vlastným podpisom zmenil metodiku uspokojenia reštitučných nárokov podľa §2 ods. 3. zákona č. 87/1991 Zb., tak, že J&T ASSET MANAGEMENT správcovská spoločnosť a.s. vymenil akcie RIF za podielové listy, (nemôžem si odpustiť poznámku, že ak by takto spravoval majetok hociktorý správca v ktoromkoľvek skutočnom  právnom štáte, tak by skončil za mrežami, pretože spravovanie majetku sa nerovná jeho krádeži), pričom zhodnotenie RIF si ponechal správca a oprávnenej osobe vyplatil len nominálnu cenu (rozumej ohlodanú kosť), aj to len zlomok z nominálnej a veľmi premasírovanej ceny. Dividendy nikdy neboli vyplatené.
(P.S. prípad “reštitúcie” mojej svokry je podstatne rozsiahlejší a tento tu preberať nebudem; nie je to účelom tohoto blogu. Bolo tam zo strany Slovenskej republiky spáchaných podstatne viacej podvodov.)

 

Aj v tomto konkrétnom prípade, kde Pavol Rusko zmenil “metodiku” (rozumej, ďaľší honosný synonym pre slovo krádež) uspokojovania reštitučných nárokov,  je tu evidentná korupcia a konflikt záujmov. Opäť tu neexistujú žiadne záruky proti svojvôli a zneužívaniu právomocí orgánmi verejnej moci.  Okrem toho, tento zločin nikdy nezaujímal ani políciu Slovenskej republiky a ani  prokuratúru Slovenskej republiky. Vždy boli iba výhovorky.  Mimochodom, na súdoch v Slovenskej republike sa zdá, že sa tiež náprava akosi dosiahnuť nedá.

 

Aj tento  svojvoľný akt, opísaný tu vyššie, bývalého podpredsedu vlády Slovenskej republiky,  evokuje, že Slovenská republika je nie a nikdy nebol právny štát.

 

V iných správach som sa dnes dozvedela, že tento istý Pavol Rusko na súde dnes vraj povedal:  “Teraz sa budeme pýtať tridsiatich svedkov a všetci povedia že áno, v účtovníctve to nebolo, ale neboli tam ani iné veci a to neznamená, že neexistujú,” argumentuje Rusko na súde a hovorí, že v účtovníctve nebola ani exekúcia, predaj podielov či dlhy. (https://glob.zoznam.sk/online-kocner-vraj-ch…)   Podľa bývalého podpredsedu vlády Slovenskej republiky Pavla Ruska vraj nemá zmysel čítať audity, správy a uzávierky, pretože zmenky v účtovníctve neboli. Nedal ich tam. “Považoval som to za zbytočné,” hovorí (Pavol Rusko).

 

A ja sa pýtam, že aká kvalifikácia je potrebná na post podpredsedu vlády a ministra hospodárstva v Slovenskej republike?