Sankcie proti Rusku – Ako to vidím ja

6. júna 2019, Zora Macko, Nezaradené

Ako po prvé by som rada uviedla, že môj názor je, že politici sa majú snažiť o spoluprácu medzi svojimi krajinami. Vyplýva to aj z toho, že naša planéta patrí nám všetkým.

Dnešná realita, keď sledujem správy, je však iná.

Dnes je moderné vyvolávať spory a dávať sankcie, pričom za pokrok sa častokrát považuje ničenie vlastnej krajiny, teda ničenie takej výroby a produkcie, ktorá má byť lokálna. Napríklad poľnohospodárstvo, odevný priemysel a mnohé ďaľšie.  Niektorý priemysel je dobre, keď je globálny, napríklad, nebolo by správne, aby napríklad také INTEL čipy sa vyrábali v každej dedine.

Napadlo ma, že všetky tie sankcie proti takej krajine ako Rusko robí práve Rusko silnejším. Lebo im nezvýši nič iné, iba si dopestovať a dochovať sami. A tak si udržia potravinovú sebestačnosť, nie ako Slovensko po vstupe do EU. Tiež si sami napečú, navaria (predpokladám, lebo nemajú na výber) a doma urobené je vždy zdravšie ako čokoľvek vyrobené v novodobom potravinárskom priemysle. Okrem toho, je to šetrnejšie voči našej planéte, lebo keď si človek doma sám napečie, tak nie je treba toľko supermarketov s množstvom mraziacich boxov, ktoré sú naplnené rôznymi polotovarmi à la pizza a iné polotovary, ktoré keď sa pripravia doma, sú aj zdravšie aj chutnejšie ako tie zo supermarketov.

V krajinách na “západe” mnoho ľudí má všetko a ešte viacej a napriek tomu ich mnoho trpí depresiami. Neviem, ako je to v krajinách na “východe”, nikdy som tam nebola a ani sa tam nechystám. Niečo si môže však človek v dnešnej dobe všimnúť aj na rôznych sociálnych sieťach.

Napríklad taký Youtube a téma šitie. Zaujímavé, že ako využiť rôzne zvyšky látok nájdem práve na kanáloch od ľudí z “východu”. Rôzne vzorky na štrikovanie, háčkovanie, či ako ušiť elaborátny model blúzky na mieru, to nenájdem na Youtube kanáloch ľudí “zo západu” ale práve na kanáloch ľudí  z Ruska, z južnej Ázie, z Južnej Ameriky.

Sankcie proti ktorejkoľvek krajine musia mať nutne za následok, že ľudia v danej krajine si musia nielen všetko dochovať a dopestovať, ale aj vyrobiť to, čo by inak kúpili na svetových trhoch. Ale aby mohli vyrobiť, musia mať vzdelanejšie obyvateľstvo a tak v školách sa namiesto predmetov, ktoré sú dnes moderné v školách “na západe” učí viacej matematiky, informatiky, fyziky, biológie, jazykov.

Takže moja logická otázka je, že čo sa vlastne takýmito sankciami dosiahne v konečnom dôsledku a na čo je to dobré? Vraví sa vraj, že karma je zdarma.