Založ si blog

Vidím rozdiel medzi ‘antikampaňou’ proti Čaputovej a Šefčovičovi

V relácii Sobotné dialógy na RTVS dňa 23. marca 2019 takto reagovala Zuzana Čaputová na vysvetlenie pochybností okolo svojej koncipientskej praxe:

Pán Šefčovič, vy ste tiež čelili rôznym útokom vrátane spochybňovania hmhm vášho doktorandského titulu, hhmh viete, že sme objektom antikampane, toto ja považujem za antikampaň …”

 

Čaputová sa nevie ani správne vyjadriť.

Po prvé, ja nepoznám termín ‘doktorandský titul’. Poznám termín akademický titul ako aj termín doktorandské štúdium.

Keď už však má ktokoľvek akékoľvek pochybnosti o Šefčovičovom ‘doktorandskom’ titule, tak fakt, že Dr. Maroš Šefčovič riadne absoloval doktorandské štúdium si možno overiť na oficálnej webstránke Univerzity Komenského. Zadaním mena ‘Maroš Šefčovič’ do príslušnej kolonky dostanete tento výsledok:

 

K danej delúzii, ktorú začal Harabin, že Šefčovič by mohol byť vydierateľný, lebo si píše ‘Dr.’ hoci ním vraj nemá byť len toľkoto: Žijem ‘na západe’ (v Kanade) a viem, ako sa porovnávajú slovenské tituly. Titul ‘PhD.’ Maroša Šefčoviča napíšu aspoň tu v Kanade a v USA takto: ‘Dr. Maroš Šefčovič’; to preto, lebo Maroš Šefčovič má titul PhD., resp. lebo absolvoval doktorandské štúdium. Podľa mojich najlepších vedomostí,  sa titul ‘JUDr.’ tu nepovažuje za ekvivalent doktorandského štúdia a podľa mojich najlepších vedomostí ním ani nie je. (Toto viem aj preto, lebo môj titul ‘RNDr.’ interpretovali ako vraj ekvivalentný titulu ‘Phil. M’.; samozrejme neabsolovovala som žiadne doktorandské štúdium na rozdiel od Maroša Šefčoviča. Iba rigoróznu skúšku.)

A ďalej, vo svojom CV si Maroš Šefčovič,  podľa môjho, názoru v kolónke vzdelanie, napíše, že absolvoval na Moskovskom štátnom inštitúte medzinárodných vzťahov, odbor medzinárodných organizácií, jazyková kombinácia EN-FR-RU a doktorandské štúdium na Univerzite Komenského v študijnom programe  medzinárodné právo.

 

Svoju nostrifikačnú doložku Dr. Maroš Šefčovič zverejnil na svojej webstránke.

 

K záveru by som len podotkla, že Štefanovi Harabinovi by ‘na západe’ s najväčšou pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou nenapísali to ‘Dr.’ pred menom.

Táto Harabinova delúzia o tom, že by Dr. Maroš Šefčovič mal byť vydierateľný pre svoj ‘nezákonne’získaný titul ‘Dr.‘  je naozaj iba delúziou, na ktorú súdny človek neskočí. A navyše si myslím, že sa jedná aj o ohováranie.

 

Iné je to v prípade Zuzany Čaputovej u ktorej je viacej nezrovnalostí. Na niektoré poukázal vo svojich videách a komentároch napríklad Dr. Ľuboš Blaha.

 

Ja si nemyslím, že z nich sa dá vykecať spôsobom akým sa o to snaží Zuzana Čaputová. A podľa môjho názoru sa z daných diskrepancií nedá vykľučkovať ani podpásovým útokom na Dr. Maroša šefčoviča.

A ešte jednu vec by som si dovolila podotknúť. Za mojich mladých čias, aspoň ja som mala taký zvyk mať rešpekt voči kolegom vzdelanejším ako som ja. Je na škodu, že sa tento rešpekt zo spoločnosti vytráca a to aj vďaka takým ako sú Štefan Harabin a Zuzana Čaputová.

Dr. Maroš šefčovič má štít čistý a dokázal to aj bez akéhokoľvek útoku proti svojim oponentom. Prečo má problém Zuzana Čaputová dokázať čistý štít bez útoku na svojho oponenta? Je to tým, že ten svoj štít ona nemá až taký čistý?

 

👉

Viď aj: Stanovisko Slovenskej advokátskej komory ku koncipientskej praxi Mgr. Zuzany Čaputovej (22.3.2019): „Je však pravdou, že ak by bola takáto žiadosť komisii doručená dnes, s veľkou pravdepodobnosťou by komisia vyslovila nezlučiteľnosť živnosti s koncipientskou praxou.“

 

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Na Slovensku od začiatku roka evidujú 390 prípadov čierneho kašľa

19.04.2024 12:21, aktualizované: 14:00

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.