Založ si blog

Snowy – kamarát ako žiaden iný

 

Snowy bol kocúrik, pravá turecká Angora.

 

Mojou úlohou bolo Snowyho zobrať na kastráciu, keďže veterinárska klinika, ktorú jeho vtedajší majiteľ vybral, bola veľmi blízko k miestu, kde som vtedy bývala.

Snowy bol v nosiči na mojich kolenách v aute, keď sme ho večer pred zákrokom viezli k nám domov.

“Šestnásť mačeniec, to čo má byť?” Rečnícky som podotkla a otvorila som dvierka na nosiči.

“Mňau,” Snowy sa okamžite prihovoril. Znelo to ako “Ja som Snowy a rád ťa poznávam.” Okamžite som si ho zamilovala.

Pôvodný plán bol, že Snowy po kastrácii pôjde naspäť. Lenže kastrácia neprebehla dobre a boli komplikácie, to ako prvé. A Snowy nám dával jasne a zreteľne najavo, že by chcel zostať u nás.

A tak som to vyriešila tak, že som na opravu zbabranej kastrácie zobrala Snowyho k veterinárkám, ktoré som navštevovala s naším druhým kocúrikom Muckom, ktorý je Snowyho syn. Oprava zbabranej kastrácie, ktorú robil nejaký veterinár pôvodom z Indie, stála 550 kanadských dolárov.
Snowymu pôdovnému majiteľovi som dodala účet s tým, že alebo mi ten účet preplatí alebo je Snowy môj. Odpoveď bola, že Snowymu bude u nás aj tak lepšie.

Prešlo 9 rokov a  päť mesiacov.

 

Dnes sú to presne štyri mesiace odvtedy, čo mi Snowy zomrel v náručí. Stratila som svojho spoločníka, ktorý podľahol hroznej chorobe – rakovine krve. Dve veterinárky mi tvrdili, že sa jednalo o  lymfóm a že sa nedalo už nič robiť.  Táto nečakaná smrť Snowyho nás všetkých pristihla úplne nepripravených na túto tragédiu.

Snowy bol múdry. Keď mal byť po jednoduchej operácii v januári 2018 obmedzený v pohybe, a preto mal byť na pár chvíľ v klietke, tak si túto kliektu otvoril. Tak som ho vtedy umiestnila do jednej malej izby. Keď som skúsila inú izbu, vyšiel z nej von tak, že si sám z vnútra otvoril dvere.

 

Snowy bol klaun, ktorý nás rád zabával balancovaním sa na plazme pripevnenej na stene. Viď fotografiu.

.

Snowy miloval vysoko položené miesta a rád sa na nás, na  ľudí, pozeral z výšok. Raz som ho hľadala vyše hodiny, kým som zistila, že sa na mňa pozerá z vrchu skrine, umiestnený pohodlne medzi dcérinými hračkami, ako ho hľadám.

Snowy pre nás rád vyspevoval operné árie. Najlepšie o tretej nad ránom. Žiaľ, obyčajne som ich prespala.  Samozrejme, pravidelne ma chodil ráno budiť; napríklad priložením labky na moje ústa. “Vstávaj- vstávaj”, je čas keď ma máš nakŕmiť.

 

Snowy bol vzorný otecko. Staral sa nielen o svoje mačence, ale vychoval aj jedno adoptované mača, ktoré niekto našiel na ulici a keďže som sa vtedy starala o mačaciu kolóniu, tak ho priniesli mne – bolo asi iba 4 dni na staré. Ja som kŕmila mača z fľašky,  a Snowy prevzal výchovu mačaťa, keď malo mača 4 týždne a naučil mača všetko, čo má správne mača vedieť.

V našej domácnosti žili 4 mačky ale Snowy bol šéf. Všetky mačky ho museli poslúchať a aj poslúchali. Disciplína a poriadok musí byť. Aj medzi mačkami.

 

Snowy rád pozeral Internet. Pozeral svoj mačací kanál a istého času moje Youtube ponuky vyzeali takto:

Snowy ma celé dni obšťastňoval skákaním mi po ramene.  Moje ľavé rameno bolo jeho vyhliadkovým bodom., či už som sedela alebo niečo robila. Proste to bolo pre neho – sedieť mi na ramene, keď som chodila po dome.

 

Náš dom je dnes bez Snowyho  akoby prázdny. Už ho niet.


Česť jeho pamiatke.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

Russia Victory Day Parade ruskí vojaci

Výdavky na zbrojenie rekordne rastú. Vojna na Ukrajine rozhýbala NATO

23.04.2024 08:00

Celkové vojenské výdavky vo svete dosiahli vlani až 2,443 bilióna dolárov, čo je najvyššia suma od roku 1988.

americkí vojaci

Na americké jednotky v Iraku a Sýrii útočili dvakrát v priebehu 24 hodín

23.04.2024 06:52

Dva drony zostrelili v pondelok neďaleko leteckej základne v západoirackej provincii Anbár.

ATACMS, Ukrajina

ATACMS či vojenskí poradcovia. Zameria Kyjev pomoc z USA aj na zničenie Krymského mosta?

23.04.2024 06:00

Už tento týždeň by Ukrajina mohla z USA dostať ďalekonosné Armádne taktické raketové systémy – ATACMS.

Marina Francisti, Ana Meši

Zubná turistika očami lekárok zo Srbska: Slovákov trápi bezzubosť, chodia k nám po protézy aj implantáty. Láka ich cena

23.04.2024 06:00

Stomatologičky zo Srbska nám priblížili, čo láka Slovákov do ich ambulancií.